maanantai 1. elokuuta 2011

MovieMonday #10 - Who would you be?

Tämän viikon haasteeseen Movie Mondayssa oli Bubble heittänyt ajatusleikin siitä, kuka elokuvahahmo itse tahtoisi olla. Helppo juttu! mietin ensiksi. Ja sitten se pähkäily alkoi :)

Ensimmäinen mieleen tuli tietenkin, että tottahan toki haluaisin olla oikeutta puolustava Jediritari jossain kaukaisessa galaksissa. Sininen valosapeli ja kaikki. Sellainen kuin Obi-Wan Kenobi. Viisas, mutta silti omapäinen.

Sitten aloin miettiä, että kylmähän siellä kaukaisessa galaksissa saattaisi olla. Ja taistellakin aina vaan pitäisi kaiken maailman inhottavia Sithejä vastaan. Ja läheiset ihmissuhteetkin jäävät Jedeiltä aika vähiin. Ei minusta ehkä sittenkään Jediä tulisi.


Seuraavaksi mieleni harhautui täysin vastakkaiseen suuntaan, Keskimaahan, Galadrielin valtakuntaan, joka enemmän ehkä sittenkin soveltuisi minulle paremmin. Ajatella, sehän on lumoavan kaunis ja taianomainen paikka, jota hallitsevat eteerisen kauniit haltiat.

Toisaalta myös Harry Potterin taikamaailma kiinnostaisi. Ajatella, mitä kaikkea voisi tehdä yhdellä taikasauvan heilautuksella? Ja voisi asustella ihanassa Skotlannissa. Skotlannissa voisi asustella myös Highlanderina. Sitä olisi kuolematon, ikuisesti nuori ja kaunis, mutta ei kuitenkaan vampyyrien tavalla.

Mielenkiintoisia vaihtoehtoja on paljon, mutta onhan se päätös lopulta tehtävä. Viimeinen päätökseni kohdistuu sittenkin Keskimaahan, sillä Uusi-Seelanti on oikeastikin yksi maailman kauneimpia paikkoja elää. Haluaisin olla haltia, jolla on viisautta ja kauneutta kuin Galadrielilla, mutta rohkeutta ja rämäpäisyyttä kuin Legolasilla.

Kauaksi on meno karannut nuoruuden "live fast, die young" -asenteesta...

Mutta jos elämää ohjaisi vaikkapa Kevin Smith, ei siitä ainakaan tylsää tulisi ;-)