torstai 7. heinäkuuta 2011

MovieMonday #5 - Päässäni soi ja soi ja soi (leffasoundtrackit)

Lomareissun takia jäi osallistumatta viime viikon MovieMonday-haasteeseen, mutta halusin kuitenkin kantaa korteni kekoon, koska mieleeni tuli elokuva, jonka soundtrack on jäänyt elämääni ensi-iltansa jälkeen näköjään ikuisiksi ajoiksi :) Eli viidennen MovieMondayn aiheeksi Ravenwaves heitti elokuvasoundtrackit, mikä on sellainen elokuva, jota ei voi ajatella ilman musiikkiaan tai jonka muistaa pääasiallisesti juuri musiikkinsa vuoksi.

Omalla kohdallani valinta oli äärimmäisen helppo, sillä yksi parhaista soundtrackeista kuuluu kotimaiselle, Perttu Lepän vuonna 1999 ohjaamalle elokuvalle Pitkä kuuma kesä. Olen itse 70-luvulla syntynyt ja nuoruuteni 80-luvulla viettänyt ja siksipä Pitkä kuuma kesä kolahti omaan nostalgiasuoneeni ja kovaa. Se kertoo ajasta, jolloin Helsinki oli vielä kaukainen suuri kaupunki ja sinne pohjoisemmasta ja idemmästä Suomea meno oli jännittävää joka tavalla. Se kertoo ajasta, jolloin rokki oli sydämen asia ja rokkareiden kanssa hengaileminen elämäntapa. Ajasta jolloin punk tarkoitti hakaneulan pistämistä nenään.

Elokuvassa esiintyy Apulanta -yhtyeestä tuttu Toni Wirtanen punkbändissä The Vittupäät, joka hieman epätasaisesti kilpailee huomiosta toisen joensuulaisen yhtyeen, Kalle Päätalon kanssa. Molempien biisit jäävät kuitenkin päähän soimaan kertakuulemalla :) Kokeile vaikka!