keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Those bloody sexy vampires... (Top 10, part 1)

Oli aika jolloin vampyyrit elokuvissa olivat kalmankalpeita Nosferatuja, rumia hirviöitä, jotka yön pimeydessä kävivät juomassa viattomien uhriensa veret. Mutta eivät ole enää. Nykyvampyyrit ovat seksikkäitä kuin mitkä, ja jotkut jopa kimaltavat, mutta ei nyt mennä siihen.

Koska olen tässä kevään aikana katsellut yhtä jos toistakin vampyyrikomistusta tv-sarjoissa, pannaanko torahammaspojat komeusjärjestykseen? :)

Porukkaan ei nyt tällä kertaa kelpuutettu yhtään naispuolista vampyyria, vaikkapa esimerkiksi Salma Hayek ensimmäisen Hämärästä aamunkoittoon -elokuvan jumalaisena Satanico Pandemoniumina ehdottomasti kuuluisikin seksikkäimpien vampyyreiden joukkoon. This one's for you girls :)

Osa 1 - sijat 10 - 6. Enjoy!

10. Peter Facinelli - "Carlisle Cullen" - Twilight-saaga


Minulla oli itse asiassa vaikeuksia keksiä, kenet laittaisin listan häntään numerolle 10. Päädyin sitten antamaan sijoituksen blondille nimeltä Carlisle Cullen elokuvasarjasta Twilight. Jostain syystä minulle nämä Twilightin hieman muovisen oloiset, liian siloiset vampyyrit eivät suuresti ole minulle kolahtaneet, mutta kimaltelevan Edwardin isukkia näyttelevässä Peter Facinellissa on kuitenkin jotain jännää särmää. Lisäksi hahmona hän on mielenkiintoinen - vampyyri, joka kaikkia luonnonlakeja uhmaten toimii lääkärinä eli työskentelee sairaalassa koko ajan veren kiusauksen ympäröimänä.

9. Stuart Townsend - "Lestat" - Queen of the Damned


Vaikka Queen of the Damned elokuvana ei kovinkaan suuresti minulle aikoinaan iskenyt, siinä Anne Ricen Lestatia näyttelevä Stuart Townsend taisi juuri tuosta elokuvasta hypätä minunkin näkökenttään. Townsendin versio Lestatista on huikean paljon seksikäämpi kuin vaikkapa Tom Cruisen vastaava Veren vangeissa (tästä tuli nyt sitten vinkki, että Cruisen poikaa ei tällä listalla taideta nähdä ;-). Tämä vampyyri rokkaa!

8. Brad Pitt - "Louis de Pointe du Lac" - Interview with a Vampire


Kun äsken puhuttiin Veren vangeista, nyt puhutaan kyseisen elokuvan söpöläisestä, liehulettisen Brad Pittin esittämästä Louisista. Tämä konfliktinen surullisen hahmon ritari on yksinkertaisesti jumalaisen kaunis ja kaikessa traagisuudessaan viehättävä hahmo.

7. Ethan Hawke - "Edward" - Daybreakers


Parin vuoden takainen Daybreakers kolahti minulle, sillä jokin tässä hieman erilaisessa vampyyritarinassa minua viehätti. Eikä pienin syy siihen varmaankaan ollut Ethan Hawken esittämä syötävän söpö Edward, joka elokuvassa yrittää löytää parannuskeinoa vampyrismille. Hawken hahmossa on samalla jotain helposti rikki menevää ja yhtä kaikki vaarallisen kaunista. Noita silmiä voisi katsella pidempäänkin :)

6. Antonio Banderas - "Armand" - Interview with a Vampire


Veren vangit taisi aikoinaan olla ensimmäisiä elokuvia, joissa varsinaisesti bongasin Espanjan komistuksen Antonio Banderasin. Banderasin esittämälle Armandille ei tuossa elokuvassa kovin suurta roolia ole suotu, mutta sitäkin vaikuttavampi tuo tummalettinen ja tummasilmäinen äijä on kalpeana vampyyriruhtinaana, täydellisenä vastapainona Louisin vaalealle ja herkälle kauneudelle. Jotain kiehtovaa kai sitä on vallassakin.

Huomenna sitten loput viisi! Arvannettekin jo osan ketä siellä saattaisi olla ;-) Mitäs mieltä olet näistä viidestä?

Kakkososa täällä >>