maanantai 20. kesäkuuta 2011

MovieMonday #4 - Itkupilli

Bubble heitti tämän viikon MovieMonday -haasteeksi tunteisiin vetoavat elokuvat eli toisin sanoen kyynelkanavat avaavat elokuvat. Omalla kohdallani valinta oli äärimmäisen helppo, sillä yksi elokuva on tälle itkupillille ylitse muiden. Kyseessä on genreltään romanttiseksi komediaksi luokiteltu elokuva, mutta ilmeisesti oma elämäntilanteeni aiheutti ihan mahdottoman tulvan sitä katsoessa. Komedia muka.

Kyseessähän on tietenkin Marley & Me.


Elokuvana hyvinkin keskinkertainen Marley & Me, joka kertoo Marley-nimisen koiran elämänkaaren aikana sattuneista kommelluksista Owen Wilsonin ja Jennifer Anistonin muodostaman pariskunnan elämässä, avasi minun kyynelkanavani niin, ettei loppua meinannut tullakaan. Suurin syy tähän kyynelehtimiseen saattoi olla siinä, että oman koiramme kuolemasta oli kulunut sen verran vähän aikaa, että assosiaatiot tästä elokuvasta siihen, sekä yleensäkin rakkaan koiramme elämään, olivat liian suuret.

Toinen, vähän enemmän vakavasti otettava pillitystä aiheuttava elokuva on japanilainen Isao Takahatan ohjaama animaatio Tulikärpästen hauta. Se on järkyttävä elokuva sodasta kahden lapsen silmin. Äärettömän kaunis ja draaman tajultaan häkellyttävä elokuva ei voi olla koskettamatta. Tai jos joku muuta väittää, on täysin tunteeton ihminen ;-)