maanantai 6. kesäkuuta 2011

MovieMonday #2 - Rakkain elokuvahahmo

Tämän viikon MovieMondayn aiheena on Rakkain elokuvahahmo (tv-sarjahahmot jätetään tällä kertaa pois laskuista). Melkein mahdoton aihe, sanon minä, ja kuitenkin sellaisen haasteen ilmoille heitin :)

Omalla kohdallani päädyin helppoon vaihtoehtoon. Star Wars on vuosikaudet ollut minulle tärkeä elokuvakokonaisuus, jossa on useita hienoja hahmoja. Valitsin niistä sen, jonka mukaan myös tyttäreni on saanut toisen nimensä, sillä kapinallisjoukkojen prinsessa Leia on yksinkertaisesti ihana hahmo.

Leia (jota elokuvissa esittää ihana Carrie Fisher) on monin tavoin ihastuttavan monipuolinen hahmo, sillä hän osaa samalla kertaa olla kaunis ja asiallinen prinsessa, mutta myös tiukka toiminnan mimmi. Tässä on prinsessa, joka ei ota määräyksiä keneltäkään, olivatpa ne mitä tahansa Sith -lordeja tai Grand Moffeja - tai ihanan renttuja Han Soloja.

"You scruffy-looking nerf-herder" sanoo prinsessa Leia  Han Sololle tämän yrittäessä lähennellä. Kun Luke Skywalker ja Han eivät keksi, mistä paeta vankilaosastolta, Leia ottaa aseen ja ampuu heille ulosmenotien. Samoin tapauksessa, jossa miehet räiskivät aseillaan ympäriinsä osumatta, Leia tähtää, ampuu ja osuu.

Leia on ikuistettu yhdessä R2D2:n kanssa myös postimerkkiin.
Olisi ollut mahtava nähdä elokuvissa myös Leian tarttuvan veljensä Luken tavoin valosapeliin, tuohon elokuvahistorian hienoimpiin aseisiin kuuluvaan kapineeseen, mutta sellaista kunniaa naissankarille ei ilmeisesti kuitenkaan ole uskallettu elokuvissa antaa.

Elokuvien jälkeen kirjoitetussa kirjallisuudessa Leia kuitenkin opettelee jeditaitoja veljensä opastuksella ja rakentaa myös oman valosapelinsa, joka on väriltään... sininen!

Prinsessa Leia
Star Wars (1977), Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983)