perjantai 27. toukokuuta 2011

Todd Phillipsin Kauhea kankkunen 2 (2011) (**)


Parin vuoden takainen Kauhea kankkunen oli tuore yllättäjä komediarintamalla. Se oli teemaltaan aidosti hullu ja tarina oli toteutukseltaan loistava. Se nauratti oikeasti.

Kauhea kankkunen 2 vie edellisestä osasta tutut miehet Thaimaahan viettämään tällä kertaa Stun (Ed Helms) häitä. Ja pitäähän sitä ennen häitä muutama olut ottaa poikien kesken... ja sittenpä käykin niin, että äijät heräävät rähjäisestä hotellihuoneesta keskeltä Bangkokia. Muisti on jälleen kadoksissa, samoin kuin on morsiamen pikkuvelikin.

Stu, Phil (Bradley Cooper) ja Alan (Zach Galifianakis) lähtevät tuttuun tapaan metsästämään edellisen illan tapahtumia ja kerros kerrokselta tapahtumat alkavat jälleen raottua paljastaen kauhea totuuden, johon kuuluu myös edellisessä elokuvassa tavattu ADHD-korealainen Mr. Chow (Ken Jeong).

Kauhea kankkunen 2 on lähes täysin edeltäjänsä toisinto. Hahmot ovat hieman muuttuneet, mutta pääpiirteissään mennään hyvin samalla kaavalla, mikä ei ole hyvä asia. Mikä nauratti ensimmäisellä kerralla aidosti, saa nyt korkeintaan hymähtelemään, koska tämä kaikki on kertaalleen jo nähty ja koettu. Koska Kauhea kankkunen 2 ei ota selkeästi mitään uutta näkökulmaa aiheeseensa, se tuntuukin hieman turhalta tekeleeltä ja suoraan sanottuna hauskalla alkuperäisidealla ratsastavalla yleisön rahastukselta.

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Hangover part 2
Ohjaus: Todd Phillips
Käsikirjoitus: Scot Armstrong, Craig Mazin, Todd Phillips
Pääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zack Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong
Valmistusmaa: USA 2011
Genre: komedia
Ikäraja: 13
IMDb
Traileri (Apple) >>