keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kotona katseltua: Pienin painajainen perheessä (2010) (**)


Perhe on painajainen -elokuvasarja on edennyt kymmenessä vuodessa kolmanteen osaansa. Sarjan ensimmäinen osa oli ihastuttavan kaheli perhekohellus, jossa Ben Stillerin esittämä Greg Focker pyrki pääsemään tulevan appiukkonsa, entisen CIA-agentti Jack Byrnesin (Robert De Niro) kanssa sinuiksi.

Sarjan kolmas osa on nimeltään Pienin painajainen perheessä (Little Fockers) ja voisi kuvitella, että se kertoo Fockereiden lapsista. Lapsiahan Gregillä ja hänen vaimollaan Pamilla (Teri Polo) toki on kaksin kappalein, mutta nämä keskenään hyvin erilaiset kaksoset jäävät kyllä elokuvassa aivan kokonaan taka-alalle.

Elokuva keskittyy siihen, mistä sarjan edetessä suurin huumori on tähänkin asti saatu, eli Gregin ja Jackin suhteeseen. Heidän suhteensa on alkanut nimittäin lämmetä ja niinpä Jack kaksosten syntymäpäiväjuhlien aattona päättää ojentaa suvun päämiehen -Godfockerin- tehtävät Gregille. Greg hämmentyy tästä kovin, mutta lopulta ottaa kunnian vastaan juhlallisesti.

Kapuloita kuitenkin heitellään Gregin onnen rattaisiin niin söpön lääke-esittelijän (Jessica Alba) kuin ikuisen kilpakumppanin, Pamin entisen poikaystävän Kevinin (Owen Wilson) suunnalta. Mukana hääräävät myös Gregin omalaatuiset vanhemmat, televisiossa seksikeskustelua vetävä äiti (Barbra Streisand) ja Espanjassa flamencoa opetteleva isä (Dustin Hoffman).

Elokuvan on ohjannut Jay Roachin sijaan Paul Weitz, jonka ohjaksissa on aikaisemmin työstynyt mm. Hugh Grantin tähdittämä draamakomedia About a Boy. Weitz ei kuitenkaan saa Pienintä painajaista perheessä samanlaiseen vetoon kuin Roach sai sarjan aikaisemmat osat. Elokuva tyytyykin kierrättämään vanhoja, hyväksi havaittuja vitsejä, jotka ikävä kyllä eivät enää kolmannella kerralla jaksa naurattaa yhtä makeasti kuin ensimmäisellään.

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Little Fockers
Ohjaus: Paul Weitz
Käsikirjoitus: John Hamburg, Larry Stuckey
Pääosissa: Ben Stiller, Robert De Niro, Owen Wilson, Dustin Hoffman, Teri Polo, Blythe Danner, Barbra Streisand, Jessica Alba
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: komedia
Ikäraja: 11
IMDb
Traileri (Apple) >>