torstai 28. huhtikuuta 2011

Nightwishiltä uuden levyn mukana elokuva

Kun asiassa yhdistyy jopa kolme omaa sydäntä lähellä olevaa asiaa, on se silloin pakko kertoa myös muille. Hifi-kaiuttimia valmistavan Genelecin facebook -sivulla oli linkki videoon, jossa Nightwish-yhtyeen Marco Hietala ja Tuomas Holopainen kertovat uuden Nightwish-levyn teosta ja siitä, kuinka levystä tuleekin samalla elokuva. Kuulostaa vallan mielenkiintoiselta!


Nightwish on itselleni yksi niitä bändejä, joiden musiikkia olen kuunnellut ja uraa seurannut ihan ensimmäisestä levystä lähtien. Vuosia sitten rakastin bändin musiikkia suurin piirtein yli kaiken muun (musiikin siis), mutta kuten niin usein käy, pikkuhiljaa innostus laimenee perustykkäämiseksi. Koskaan en kuitenkaan ole lopettanut Nightwishin musiikista tykkäämisestä, vaikka levyjä en viime aikoina olekaan suuresti kuunnellut.

Viime levyllä Nightwishin musiikki oli muuttunut jo niin mahtipontiseksi, että tuntui kuin olisi kuunnellut elokuvan soundtrackia - ja siitähän onkin luonnollinen siirtymä sitten tehdä kokonainen elokuva uuden levyn musiikin ympärille.

Yllä olevan videon on tuottanut Nightwishin kanssa yhteistyössä Genelec. Minä en aikaisemmin kaiutintekniikasta ole ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, mutta siinä vaiheessa, kun mieheni roudasi kotiimme ihkauudet Genelecit, jopa minunkin täytyi myöntää, että kaiuttimissa on eroja. Äänet soivat kunnon vehkeistä aivan uskomattoman kirkkaasti. Kyllä ne siellä kotikaupungissani Iisalmessa osaavat! Suosittelen tutustumaan, varsinkin mikäli kotiteatterin uuden äänentoistolaitteiston hankinta on ajankohtainen :)