tiistai 12. huhtikuuta 2011

Luettua: Angel: After the Fall (vols. 1-3)

**** SAATTAA SPOILATA ANGEL -TV-SARJAA ****

Angel -tv-sarjan viimeisen tuotantokauden kommenteissa keskustelimme mm. Mikaelan kanssa tv-sarjan jälkeen julkaistuista Angel -sarjakuvista, ja päädyin sitten tarkistamaan tilanteen näiden suhteen. Pari päivää sittenhän kirjoittelin jo aloittamastani Buffy-sarjakuvien lukemisesta, mutta kirjojen saatavuuden vaikeuden takia olen toistaiseksi päässyt pidemmälle Angelin kanssa.

Tv-sarjan jälkeisiin tapahtumiin sijoittuva After the Fall on jaettu neljään kokonaisuuteen ja niistä kolme löytyi mukavasti kirjastosta. Neljäs osa olikin sitten luokiteltu kirjastosta kadonneeksi (tämäkin!!!) ja se minun piti pistää tilaukseen BookDepositorystä. Nyt juttua kuitenkin jo hieman näiden kolmen ensimmäisen volyymin perusteella.

After the Fall alkaa ensimmäisessä osassaan hieman sen jälkeen, mihin tv-sarja päättyi. Sarjan hahmot ovat suurimmaksi osaksi ajautuneet erilleen toisistaan ja pikkuhiljaa avataan, mitä heille on tapahtunut. Kakkososa puolestaan palaa tv-sarjan lopun jälkeisiin tapahtumiin ja kertoo muiden hahmojen (kuin Angelin) taustoista tv-sarjan lopun ja After the Fall -sarjakuvan välillä. Kolmas osa puolestaan palaa taas taisteluun hyvän puolesta ja pahaa vastaan. Nelososa sitten keskittyy (tällä kertaa) lopulliseen taisteluun, mutta siitä en osaa vielä sanoa mitään, koska en ole kyseistä kirjaa vielä käsiini saanut.

After the Fall on Joss Whedonin lapsi samoin kuin varsinainen tv-sarjakin. Sarjakuvan on käsikirjoittanut Brian Lynch, mutta Whedon on ollut tarinassa vahvasti mukana, ja se myös näkyy niin tarinan kulussa kuin hahmojen käsittelyssäkin (hahmoja kun ei edelleenkään silkkihansikkain käsitellä).

Ykkösosan on piirtänyt Franco Urru, jonka piirrosjälkeen suorastaan rakastuin. Kakkososassa piirtäjiä on useita, mikä toimii hyvin siinä mielessä, että jokaisen hahmon tarina saa sitä kautta omanlaisensa sävyn. Varsinkin Lornen runomuotoon puettu tarina viehätti minua kovasti.

Tv-sarjaan verrattuna sarjakuvan hahmot ovat hyvin samanlaisia. Tapahtumapaikka on muuttunut Helvetin versioksi Los Angelesista, mikä puolestaan on mahdollistanut piirtäjille huomattavasti vapaammat kädet fantasian käsittelemiseksi. Sarjakuvassa Angel mm. ratsastaa lohikäärmeellä, mikä sopi minulle vallan mainiosti, sillä rakastan lohikäärmeitä :)

Odotankin nyt mielenkiinnolla sarjan viimeistä osaa postiin. Sehän ei tietenkään ole Buffy-maailmassa viimeinen kirja - kaikenlaisia jatko-osiahan näille sarjoille on tehty pilvin pimein.