lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kotona katseltua: Going the Distance - Kaukorakkautta (2010) (***)

Aikaisemmin dokumentteja ohjanneen Nanette Bursteinin esikoisohjaus fiktioelokuvien saralla on Drew Barrymoren ja Justin Longin tähdittämä yllättävänkin elämänmakuinen romanttinen komedia Kaukorakkautta - Going the Distance.

Kaukorakkautta on tarina kahdesta aikuisesta ihmisestä, jotka sattuman kautta tapaavat New Yorkissa - ja ihastuvat. Erin (Barrymore) on kuitenkin Nykissä vain kesätöissä ja syksyn tullen palaa kotoisaan San Franciscoon. Suhdetta Erin ja Garrett (Long) päättävät kuitenkin jatkaa ja niin viuhuvat tekstiviestit mantereen yli kuukausien ajan ennen kuin pari taas tapaa toisensa fyysisesti.

Elokuva käy läpi kaukorakkauden mukanaan tuomia ongelmia, mustasukkaisuutta ja kaiken voittavaa kaipuuta, mutta se myös tarkastelee henkilöitään yksilöinä. Erin, jo kerran elämässään kaiken miehen takia uhranneena naisena, on vihdoinkin löytänyt suunnan omalle elämälleen, mutta kapuloita rattaisiin lyö se, että uusi rakas asuu kaukana. Uhratako jälleen itsensä ja uransa rakkauden alttarilla vaiko unohtaa elämänsä mies? Kas siinäpä pulma.

Komedian vahvuus on sen maanläheisessä ja aidoksi kirjoitetussa pääosaparissa, joka vetää osansa ihanan rehellisesti. Barrymoresta on kehkeytymässä uusi tulokas omalle suurten suosikkien rintamalle, sillä nainen taitaa komediennen roolinsa vetävästi, mutta tuo mukaan aina kiinnostavaa jalat maassa -asennetta.

Vaikka pääosahahmot ovatkin kiinnostavia, sivuosissa nähdään perinteisiä hupihahmoja, kuten Garrettin rääväsuinen ja huonotapainen kämppis (Charlie Day), heidän viiksekäs ystävänsä Box (Jason Sudeikis) sekä Erinin hygieniahysteerikko sisar (Christina Applegate).

Niin kovin usein romanttiset komediat ovat ulkokultaisia prinsessatarinoita, mutta Kaukorakkautta tuo ihastuttavan raikkaan ja elämänmakuisen tuulahduksen tähän genreen. Suosittelen!

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Going the Distance
Ohjaus: Nanette Burstein
Käsikirjoitus: Geoff LaTulippe
Pääosissa: Drew Barrymore, Justin Long, Christina Applegate, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jim Gaffigan, Kelli Garner
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: komedia / draama / romantiikka
Ikäraja: 13
IMDb
Traileri (Apple) >>