torstai 14. huhtikuuta 2011

Haaste: Kuka, mitä, missä, millä, milloin?

Tiinanen heitti tässä jokin aika sitten haasteella, jossa pitää kertoa jotain itsestään muutaman kysymyksen avulla.

Kuka?

Leffafriikki ja fanityttö. Ikää numeroina jo ihan reippaasti, mutta eipä se ajatuksiin ole paljon vielä vaikuttanut ja pidänkin itseäni henkisesti parikymppisenä. Helsingissä yli kymmenen vuotta asunut entinen savolainen, joka on iloinen lupsakkaan savolaisista juuristaan ja rakastaa savon murretta. Rakastan elokuvien ja niistä kirjoittamisen lisäksi matkailua, maailman ihmettelyä, ramopunkkia, heviä, koiria ja muita karvaisia eläimiä, luontoa, mereltä puhaltavaa tuulta ja tuijottelua kauas merelle, hyviä kirjoja, vauhdikkaita sarjakuvia, jänniä tv-sarjoja, villasukkia ja kuumaa teekupposta kynttilän valossa, tyttären kanssa höpöttelyä ja muita hymyä arkeen tuovia asioita :)

Blogistanian ulkopuolella juttujani on voinut lukea elokuvalehti Episodista jo kohta seitsemän vuoden ajan, joskaan en suosittele ketään kaivamaan esille niitä vanhimpia juttuja, sillä uskon kehitystä tapahtuneen näiden vuosien aikana ;-) Nuorena tyttönä kirjoittelin puolestaan paikalliseen sanomalehteemme musiikkijuttuja ja kävin haastattelemassa läjäpäin paikkakunnallamme keikkailevia bändejä Eppu Normaalista Neljään Ruusuun.

Olen joskus aikoinaan kirjoitellut itsestäni blogin kyselytunnin jälkeen paljonkin ja ne jutut asiasta kiinnostuneet voivat vilkaista  täältä (elokuvista ja työstä) ja täältä (muuta henkilökohtaista).

Mitä?

Elokuvia, elokuvia, elokuvia. Ilman spolereita tai ainakin selkeällä spoilerivaroituksella. Leffa-arvosteluita perstuntumalla, yrittämättäkään olla fiksumpi kuin olen. Leffojen sisällön analysointia ja muuta pohdintaa. Näyttelijöitä, tv-sarjoja, elokuviin liittyviä kirjoja. Hehkutusta ja häröilyä, filmitähtien palvontaa. Joskus myös uutisia ja muuta kummaa. Aina kuitenkin rakkaudesta elokuviin!

Pidän vuorovaikutteisuudesta ja siksi toivonkin lukijoiden jättävän kommentteja juttuihini. Luen kaikkiin - myös vanhempiin - postauksiin tehdyt kommentit ja pyrin vastaamaan niihin. Pidätän kuitenkin oikeuden poistaa itseäni tai muita blogini lukijoita loukkaavaksi kokemani kommentit.


Missä?

Helsingissä, Lauttasaaressa, kotona, työhuoneessa, mutta joskus myös olkkarissa tai keittiön pöydän ääressä.

Millä?

Isolla pöytäkoneella ja joskus myös HP:n pikkuläppärillä. Windowsilla ja Firefoxilla.

Milloin?

Yleensä kirjoitan juttuni iltaisin töiden jälkeen kun tytär on mennyt nukkumaan, mutta kirjoitusten julkaisuajankohdaksi on vakiintunut aamuisin klo 10. Joskus juttuja tulee myös muihin aikoihin mutta harvemmin. Kirjoittelen juttuja myös jemmaan ja julkaisen ne vasta myöhemmin. Joskus puolestaan juttuaihe alkaa muhia vaikkapa kävelylenkillä ja "kirjoitan" sitä omassa päässäni pitkällekin. Harmillisesti nämä mahtavat ideat ehtivät puoliksi unohtua siinä vaiheessa, kun pääsen koneelle. Siksipä minulla onkin täällä Bloggerissa läjäpäin aloitettuja luonnoksia, joita en ole saanut koskaan valmiiksi asti.. Viime aikoina kirjoitusajankohdalla ei ole ollut niin väliä...

Kohta itse asiassa tulee kaksi vuotta täyteen tätä blogia, joka alun perin oli nimeltään Leffablogi The Hangman's Joke, mutta joka muuttui reilu vuosi sitten nimeltään yksinkertaisempaan ja helposti muistettavaan muotoon Elokuvablogi.com. Mietiskelin uutta nimeä jonkin aikaa, mutta sitten kun aloin tutkia, mitä verkko-osoitteita onkaan vapaana ja kirjoitin hakukenttään ensimmäiseksi "elokuvablogi" - ja kun se oli vapaana, päätin, että miksipä yrittää keksiä mitään sen hankalampaa :)

 
Itse en tällä kertaa haasta ketään, sillä tämä kyseinen haaste on jo suuren osan seuraamistani blogeista kiertänyt. Kuka tahansa saa toki napata haasteen tästä ja tehdä :)

Kuvat blogin vanhoja bannerikuvia