lauantai 12. maaliskuuta 2011

Maaliskuun poika: Jensen Ackles (synt. 1. maaliskuuta 1978)

Maaliskuun pojan esittely tulee hieman myöhässä, sillä syntymäpäivä ehti harmillisesti mennä heti ensimmäisenä päivänä maaliskuuta. Tässä kuussa 33 vuotta täyttänyt, Teksasin Dallasissa syntynyt Jensen Ross Ackles hurmasi minut pikkuisessa indieromcomissa nimeltä Ten Inch Hero (josta juttu täällä) ja sittemmin demoninmetsästäjäveljeksistä kertovassa tv-sarjassa Supernatural (josta kertovat jutut löytyy tämän tagin alta), johon koukutuin Anzin ja Mikaelan yllytyksestä täysin vuosi sitten.

Tämä lähes liian komea näyttelijä valittiin vuonna 2009 Entertainment Weeklyn lukijoiden äänestyksessä vuoden toiseksi seksikkäimmäksi miesnäyttelijäksi (pöh, tyhmästi Robert Pattinsonin jälkeen).

Supernaturalin lisäksi Ackles on nuorempana esiintynyt muissakin tv-sarjoissa kuten esimerkiksi Dawson's Creek, Dark Angel ja Smallville. Itse en ole näitä sarjoja katsonut ja tiedän Acklesin vain Winchesterin veljessarjan vanhimpana, ja jos nyt ei aina ehkä viisaimpana, mutta ainakin eniten jalat maassa olevana Deanina, joka hurmaa naiset ja teloittaa demonit.

Acklesin elokuvaura on toistaiseksi ollut hyvin suppea, mutta hänet nähtiin pari vuotta sitten My Bloody Valentine -elokuvan (josta juttu täällä) uudelleenfilmatisoinnissa Tom Hannigerina. Ensimmäisen elokuvaroolinsa Ackles teki vuonna 2005 suoraan videolla julkaistussa elokuvassa Devour, jossa hän näytteli yhdessä isänsä Alan Acklesin kanssa. Enemmänkin mies saisi tehdä elokuvia, sillä hän vaikuttaa erittäin lahjakkaalta näyttelijältä, jolla voisi olla paljon annettavaa sopivissa elokuvissa.

Ackles toimi mallina jo lapsena ja hän on kommentoinut yhtä elämänsä häpeällisintä hetkeä: "When I was in middle school, some of my so-called friends found a catalog ad I did for Superman pajamas. They made as many copies as they could and pasted them up all over school."

Vanhemmiten vain komistuva Ackles meni vuosi sitten naimisiin pitkäaikaisen ystävänsä Danneelin kanssa. Pariskunta on näytellyt yhdessä yllämainitussa Ten Inch Herossa.

Acklesin paras ystävä on hänen Supernatural-kollegansa Jared Padalecki ja heidän ystävyytensä välittyy ihanasti katsojille Supernaturalissa nähtävässä veljeskemiassa. Ackles on kertonut heidän ystävyydestään näin: "Jared and I are lucky to get along so well without having any effort to make. One day, the producers came to see us and told us they had never worked with actors who got along so well. It gives us the opportunity to make the relationship between Sam and Dean have credibility. I think the audience feels how much Jared and I like being together."

Ackles on 185 cm pitkä, vaikka sitä ei ihan heti uskoisi, kun näkee hänet tv-veljensä Padaleckin rinnalla.

Ja jos joku ei ole vielä nähnyt Jensen Acklesin versiota Eye of the Tigerista, suosittelen tsekkaamaan sen YouTubesta >> =D

Supernaturalista on jenkeissä menossa tällä hetkellä kuudes tuotantokausi - Suomessa SubTv alkaa näyttää neljättä tuotantokautta näillä tiedoin tässä kuussa.