keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kotona katseltua: Nobel Son (2007) (***)

Nobel Son on melkoinen elokuva. Se on musta rikoskomedia, joka viljelee twistejä toisensa perään. Se on ihan höpsö, mutta siinä on mukana loistavia näyttelijöitä. Alan Rickman esimerkiksi. Katsokaa itse niin tiedätte ;-)

Nobel Son on kertomus kemian Nobelin voittaneen, arrogantin naistenmiehen Eli Michaelsonin (Rickman) pojasta Barkleysta (Bryan Greenberg), joka joutuu kidnapatuksi sillä hetkellä, kun hänen pitäisi matkustaa isänsä ja äitinsä (Mary Steenburgen) mukana Tukholmaan vastaanottamaan isänsä Nobelia. Kidnappaaja vaatii Michaelsoneilta kahta miljoonaa taalaa poikansa vapauttamisesta, mutta isukki ei oikein haluaisi maksaa luuserina pitämästään pojastaan. Kun postissa tulee irti leikattu sormi, huomaa isukkikin kidnappaajan olevan tosissaan.

Sitten seuraa muutama twisti, joista en enempää kerro, koska ne tekevät Nobel Sonista viihdyttävän kiemuraisen komedian.

Tarina on erittäin hauska siinä mielessä, että millään hetkellä ei voi olla varma, kuka hahmoista on syyllinen ja mihin. Kiemuroita on loppupelissä ehkä hieman liikaakin, jotta Nobel Son voisi olla vakavammin otettava elokuva. Hömppäviihteenä kaikki on kuitenkin kohdallaan.

Elokuvan musiikki on kokonaisuuteen nähden hieman liian päällekäyvää ja henkilökohtaisesti alkoi hieman ärsyttää, mutta näyttelijät ovat ihania - Rickman, kuten aina, pehmeä-äänisenä ja ilkeänä, Dushku, aivan kuin Buffy vampyyrintappajassakin, seksikkäänä sekopäänä, Steenburgen ihanan vakaana äitinä, joka rikostutkijan ominaisuudessaan ei hätkähdä irtileikattuja ruumiinosia.

Kun kaipaat kevyttä rikoskomediaa hyvillä näyttelijöillä, katso tämä :)

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Nobel Son
Ohjaus:  Randall Miller
Käsikirjoitus: Jody Savin, Randall Miller
Pääosissa: Bryan Greenberg, Alan Rickman, Mary Steenburgen, Shawn Hatosy, Eliza Dushku, Bill Pullman, Danny DeVito
Valmistusmaa: USA 2007
Genre: komedia / rikos
Ikäraja: 15
IMDb
Traileri (Apple) >>