maanantai 7. maaliskuuta 2011

Buffy the Vampire Slayer, Season 6


Buffyn kuutoskauden fiiliksiä alla SPOILERIVAROITUKSELLA


Buffyn kuutoskausi alkaa siitä, mihin viitosessa jäätiin - Buffy makaa kuolleena haudassaan, mutta muu jengi on jatkanut hänen työtään vampyyreita vastaan käytävässä taistelussa. Willow ei kuitenkaan usko Buffyn makaavan haudassaan rauhassa, vaan hän epäilee Buffyn sielun jääneen jonnekin välitilaan, josta hänet voi noituuden avulla saada manattua takaisin. Niinpä Willow, Tara, Xander ja Anya tekevät taian, joka herättää Tappajan kuolleista. Buffy ei kuitenkaan ole ihan se sama tyttö vaan hiljainen, omissa oloissaan viihtyvä, joka ei tunteitaan esittele - muttei nyt kuitenkaan ihan zombina kuolleista onneksi nouse!

Tämä Buffyn melankolisuus on asia, joka aikaansaa yhden sarjan mielenkiintoisimmista tapahtumaketjuista eli Buffyn ja Spiken lähentymisen. Vampyyri, joka riutuu rakkaudestaan vampyyrintappajaan, saa vihdoin edes jonkinasteista vastakaikua (ja tuo kiihkeä vampyyriseksi on todella viihdyttävää katsottavaa ;-). Buffyn ja Spiken suhteen kehittymisen seuraaminen on erittäin mielenkiintoista ja ehdottomasti yksi kuutoskauden parhaita anteja.

Warrenin, Jonathanin ja Andrew'n muodostama nörttijengi aiheuttaa yllättävän paljon ja yllättävän suurta harmia Buffyn jengille. Suurin harmeista on Taran kuolema Buffylle tarkoitetusta harhaluodista ja sen jälkeen Willow'n täydellinen sekoaminen. En ollut ihan vakuttunut siitä, oliko pahan Willow'n maailmantuhoamissuunnitelma nyt hyvä idea tälle kaudelle, mutta kieltämättä oli silti mielenkiintoista nähdä kiltin Willow'n muutos voimakkaaksi noidaksi, joka ei kaihda mitään.

Kauden lopuksi Buffy pistää välit poikki Spiken kanssa "lopullisesti" ja vampyyri lähtee kiukustuneena etsimään onneaan muualta. Hän matkaa voimakkaan shamaanin luo kaukaiseen Afrikkaan ja pyytää saada takaisin voimia, joilla voi näyttää Buffylle närhen munat. Minä oikeasti luulin koko ajan, että hän haluaa sirun päästään pois, jotta voisi vihdoin edes yrittää tappaa Buffyn, ja kun Spike lopuksi pyytää "Make me what I was, so Buffy can get what she deserves." ja shamaani vastaa "Very well. We will return your soul." olin iloinen.

Minä muuten tykkäsin myös siitä musikaalijaksosta ;-) kaikki sarjan näyttelijät laulavat yllättävän hyvin!

Kuutoskausi oli siis oikein hyvä ja viihdyttävä. Siinä oli joitakin sellaisia asioita, joista en niin suuresti välittänyt, mutta niinhän aina. Esimerkiksi nörttitriosta en ikinä oikein välittänyt, samoin kuin rotta-Amyn palaaminen takaisin ihmismuotoon oli jotenkin hirveän pinnallinen, kuten koko Amy-tarina. Rileyn pistäytyminen kaudella oli vain tavallaan piste hänen tarinalleen ja Anyan ja Xanderin tuhoontuomitut häät ihan ok. Kaikista mielenkiintoisinta oli kuitenkin seurata Buffyn ja Spiken suhdetta. Call me shallow, mutta se vaan oli niin hottista :)

PS. Seiskakausikin on jo katsottu eli minun takia ei tarvitse varoa enää spoilereita kommenteissa!