sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Angel, Season 2


Angelin kakkoskauden fiiliksiä katkon jälkeen SPOILERIVAROITUKSELLA


Angelin kakkoskausi - hmm, melkein voisin väittää että se oli ehjempi ja mielenkiintoisempi kokonaisuus kuin ykköskausi, tai sitten tunne vaan johtuu siitä, että katsoin jaksot ykköskautta tiukemmin putkeen. Kakkoskausi on suurelta osin Angelin historian kertaamista, keskiössään Darla, Angelin "tehnyt" kaunis ja julma 400-vuotias vampyyri, jonka Wolfram & Hartin lakitoimiston hiipparit nostavat kuolleista takaisin - ihmisenä.

Kakkoskaudella tapahtuu todella paljon, eikä Darlan (Julie Benz) kuvioihin astuminen ole ainoa iso asia. Mukaan tulee muitakin uusia hahmoja: nuori vampyyrinmetsästäjä Charles Gunn (J. August Richards) liittyy Angelin joukkioon, karaokepaikkaa pitävä, päiden sisältöjä laulun kautta lukeva demoni Lorne (Andy Hallett) joutuu olosuhteiden pakosta mukaan ja lopulta myös nuori ja säikky Fred (Amy Acker) tulee mukaan eri ulottuvuudesta. Lisäksi Wolfram & Hartin Lindsey (Christian Kane) ja Lilah (Stephanie Romanov) saavat entistä näkyvämmät roolit.

Kakkoskaudella Darla pistää Angelin pään sekaisin oikein kunnolla. Ensin hän upottaa itsensä taikuuden avulla Angelin uneen ja lopulta ilmestyy sieluvampyyrimme elämään ihan fyysisesti. Jopa niin, että Angelimme päätyy harrastamaan seksiä Darlan kanssa. Sielu pysyy kuitenkin Angelissa, vaikka kaikki muuta ovat pelänneet - seksi Darlan kanssa ei ollut onnellisuuden huipentuma vaan "täydellistä epätoivoa".

Darlan ja Angelin mukana aikoinaan kulkenut Drusilla (Juliet Landau) palaa kuvioihin ja tekee Darlasta taas vampyyrin. Koska Angel ei pystynyt suojelemaan Darlaa ja tämän kallisarvoista ihmissielua, hän uppoutuu masennukseen niin, että erottaa koko Angel Investigationsin porukan. Cordelia, Wesley ja Gunn ymmärrettävästi hieman hermostuvat tällaisesta käytöksestä ja jatkavat hommaansa jonkin aikaa ilman Angelia, ennen kuin vampyyri lopulta joutuu palaamaan ystäviensä luokse häntä koipien välissä, ja niin tulee Wesleystä Angel-firman pomo.

Kausi loppuu hengailuun (ja totta kai taisteluun hengestä) Lornen jännittävässä maailmassa Pyleassa, jossa ihmisiä pidetään orjina ("lehminä"). Tästä ulottuvuudesta ystävykset löytävät sinne muutama vuosi aiemmin vahingossa joutuneen Fredin, jonka päässä on alkanut hieman viirata. Huomasin pitäväni tästä lopun häröilystä todella paljon - Cordelia oli hauska prinsessana ja Groosalugg (Mark Lutz) yllätti minutkin, sillä odotin koko ajan jotain limaista monsteria! Osuus Pyleassa oli jotenkin niin absurdi, että se pääasiallisesti nauratti ja vaikka aluksi toisin kuvittelin, viihdyin näiden jaksojen seurassa oikein hyvin.

Summattuna: Angel paranee edetessään, mutta yksi huomauttamisen arvoinen asia tässä sarjassa kuitenkin on - siinä on ihan liian vähän seksiä verrattuna vaikkapa Buffyyn! :) Toki ymmärrän Angelin "rajoittuneisuuden", mutta katsojan kannalta tämä on hieman tylsää. Minä vaadin seksiä ruutuun! ;-)

Angelin, Darlan, Spiken ja Drusillan menneisyyden seuraaminen oli todella hauskaa. Boreanazkin pääsee jotenkin paremmin vauhtiin aina Angeluksena tai muuten pahista näyttelevänä Angelina ;-) On muuten hupaisaa, kun monet sarjan hahmoista viittaavat Angeliin "isona kaverina" puhuessaan hänestä jollekin häntä tuntemattomalle - Angelhan on kuitenkin oman jenginsä miehistä lyhyin - IMDb:n mukaan Boreanaz on 185cm, Denisof 188cm ja Richards 191cm.