perjantai 4. helmikuuta 2011

Leffabloggaritapaamisen muisteloita

Viime syksynä ryhmä kaikenlaisia bloggareita istui iltaa blogipikkujoulujen merkeissä ja silloin sai alkunsa ajatus varsinaisesta leffabloggareiden tapaamisesta. Otimme idean suunnitteluun Twilight Colan Bubblen, Geek Is The New Blackin Mikaelan, Dominon Anzin ja Entertaining or Elsen Marjan kanssa ja määräsimme ajankohdaksi tammikuun 28. päivän. Kukaan ei tietenkään siinä vaiheessa (joulukuun alussa) tullut vilkaisseeksi kalenteria niin tarkkaan, että olisimme huomanneet DocPoint -dokumenttielokuvafestivaalin osumista samalle viikonlopulle...

Ikävästä yhteensattumasta huolimatta päätimme järjestää tapaamisen, koska innokkaita osallistujia löytyi kuitenkin muutama. Harmillisesti osa joutui jäämään tapaamisesta pois joko pitkän välimatkan (itsekkäistä syistä kun sijoitimme tapaamisen Helsinkiin ;-) tai muiden aikataulupäällekkäisyyksien takia. Kasaan saimme kuitenkin pienen porukan: Damn Good Coffee -blogin Eugen Gurjasti (joka tosin ei ehtinyt kuin elokuvaan, sillä oli kunnollisena elokuvaihmisenä menossa DocPointiin), Silent All These Yearsin Ravenwaves, Cinefiliaan Jutta, My Movie Blogin Tiinanen, No You Girls Never Know'n Lauri sekä Leffablogin Jouko tulivat järjestelykomitean lisäksi paikalle.

Cinema Mondo ilahdutti meitä tarjoamalla ennakkonäytöksen brittiläisesta rikosdraamasta Brighton Rock (josta kirjoittelin aikaisemmin tällä viikolla). Ennen elokuvaa Mondon Mika Siltala tarinoi meille mukavasti sekä elokuvasta että pikkuruisesta ja sympaattisesta Kino Engelista. Engel saikin kovasti kehuja bloggariporukalta, joskin elokuvasta oltiin sekä samaa että eri mieltä. Engelissä pistäytyi myös Episodin päätoimittaja Jouni Vikman tuomassa meille lukemista uusimman Episodin muodossa.

Elokuvan jälkeen suuntasimme ravitsemaan itseämme Mikonkadun Amarilloon, mistä meille oli varattu pieni kabinetti. Joukkoomme liittyi myös muutamia elokuvafirmojen edustajia ja he kävivät esittelemässä toimintaansa sekä tulossa olevia elokuvia. Mukanaan he toivat mukavia yllätyksiä, joista riitti niin tietokilpailupalkinnoiksi kuin muutenkin jokaiselle jotakin kotiin vietäväksi.


Olin varannut mukaan "pienen" leffatietokilpailun, mutta se sitten venähti melkein koko illan kestäväksi. Leffaquoteja oli tarkoitus soittaa alun perin läppärin kautta, mutta lopulta päädyin helpompaan vaihtoehtoon ja soittamaan ne suoraan puhelimeni muistista. Nokia N8:n kaiutin ei kuitenkaan ole mikään Genelec ja skaban aikaan Amarillossa alkoi olla jo sen verran porukkaa, että häiritseviä sivuääniä kuului kabinettiin asti - ääniklippejä siis kuunneltiin useampaan otteeseen! Aluksi jännitin, että olisiko kehittelemäni skaba liian helppo parkkiintuneille leffafaneille, mutta ei se sitten onneksi ollutkaan. Skaban voitti - 16 oikein 24:sta - Anzi :)

Amarillosta lähdimme vielä masut pulleina "yhdelle" ja juttua riitti. Jäi sitä silti varmaan ensi kertaankin ;-)


Kiitos kaikille osallistuneille sukupuoleen ja säätyyn katsomatta! On ollut kiva lukea juttujanne viikon aikana ja kuulla, että viihdyitte. Se on aina järjestäjälle kaikista tärkein palaute :)

(kuvat: © Bubble ja Mikaela, kun en itse saanut otettua yhtä ainoaa kuvaa koko iltana)