perjantai 11. helmikuuta 2011

Kotona katseltua: Ten Inch Hero (2007) (***)

Guilty pleasure -varoitus! Kaipasin sairaslomallani jotain sympaattista katsottavaa ja vaikka hylly on puolillaan katsomattomia elokuvia, päätin ilahduttaa itseäni  katsomalla uudestaan pienen indie-komedian Ten Inch Hero. Se kertoo pienestä voileipäpuodista ja sen työntekijöistä, ja heidän rakkauksistaan. Kyseessä on siis oikein hömppä romcom.

Piper (Elisabeth Harnois) etsii teininä synnyttämäänsä ja adoptoiduksi antamaansa tytärtä, Jen (Clea DuVall) chattailee netissä mystisen fuzzy22:n kanssa, upea Tish (Danneel Harris) iskee miehen toisensa perään ja persoonallinen Priestly (Jensen Ackles) koittaa pärjätä tyttöjen seassa samalla kun on auttamattomasti rakastunut Tishiin. Puodin omistaja, "vanha hippi" Trucker (John Doe) puolestaan ihailee kaukaa kadun toisella puolella kristallipuotia pitävää Zo'ta (Alice Krige).

Ten Inch Hero pyrkii korostamaan sitä, että ulkonäöllä tai menneisyydellä ei ole merkitystä, vaan nykyisyydellä ja sillä, mitä ihmisen sisällä on. Silti se kuitenkin lopussa sortuu syömään sanansa ja tekee hahmoistaan perinteiseen ulkonäkömuottiin sopivia, mikä harmitti minua vallan vietävästi, sillä se vei terän muuten varsin sympaattiselta komedialta.

Elokuvan sydän on ehdottomasti Acklesin Priestly, tatuoitu, lävistetty, hassuihin t-paitoihin ja kilttiin pukeutuva poika, jolla on suuret puheet, mutta sydän paikallaan. Vaikka elokuvassa ei mitään muuta hyvää olisi, Acklesin hahmon takia tämä elokuva kannattaa katsoa. Varsinkin jos sattuu vielä fanittamaan ihanaista Acklesia, sanoo nimimerkki "Supernatural ja Winchesterin veljekset veivät sydämeni" ;-)

Triviaa: Priestlyä näyttelevä Jensen Ackles ja Tishia näyttelevä Danneel Harris ovat tosielämän rakastavaiset ja he menivät naimisiin toukokuussa 2010. Ennen naimisiinmenoa he ehtivät seurustella muutaman vuoden, mutta sitä ennen he olivat ystäviä yli vuosikymmenen ajan. Ackles onkin sanonut menneensä naimisiin parhaan ystävänsä kanssa. Aika söpöä :)

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Ten Inch Hero
Ohjaus:  David Mackay
Käsikirjoitus: Betsy Morris
Ääniosissa: Elisabeth Harnois, Clea DuVall, Jensen Ackles, Danneel Harris, John Doe, Sean Patrick Flanery, Alice Krige
Valmistusmaa: USA 2007
Genre: komedia
Ikäraja: 13
IMDb