torstai 10. helmikuuta 2011

Kotona katseltua: Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto (2010) (**)

Vuonna 2001 tehty Kuin kissat ja koirat sai viime vuonna jatko-osan Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto. Siinä perinteiset vihamiehet, etunenässä saksanpaimenkoira Diggs (äänenä James Marsden) ja kisumirri Catherine (äänenä Christina Applegate), joutuvat puhaltamaan yhteen hiileen, kun Katti Katala (äänenä Bette Midler) uhkaa valloittaa maailman. Ja nämä salaiset kissa- ja koira-agentit toimivat täysin ihmisten aavistamatta.

Oikeat, puhuvat eläimet ovat erittäin hankala elokuvamuoto, jossa joko onnistutaan tai ei. Katti Katalan kostossa tämä on onnistuttu tekemään ihan siedettävästi - päinvastoin kuin vaikkapa kammottavissa pannukakuissa Marmaduke tai Beverly Hillsin hienostohauva (eh, minä nyt vain satun pitämään koirista niin paljon, että pyrin katsomaan kaikki koiraelokuvat, olivat ne sitten miten huonoja tahansa). Lapsiin hauskat puhuvat eläimet koheltamassa kolahtavat täysin, mutta aikuiskatsojalle pitää tarjota myös jotain muuta kuin pelkkiä söpöjä eläimiä (vaikka niissäkään ei sinänsä ole mitään vikaa ;-).

Katti Katalan kosto houkuttelee aikuiskatsojia hulppeilla viittauksilla populaarikulttuurin klassikoihin kuten vaikkapa Uhrilampaisin. Samoin James Bond -tyyliset alkutekstit ovat aivan huikeat - jos elokuvaa ei muuten jaksa katsoa, niin ainakin kannattaa vilkaista alkutekstit!

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
Ohjaus:  Brad Peyton
Käsikirjoitus: Ron J. Friedman, Steve Bencich
Ääniosissa: James Marsden, Christina Applegate, Nick Nolte, Bette Midler
Valmistusmaa: Yhdysvallat / Australia 2010
Genre: Toiminta / komedia
Ikäraja: 7
IMDb