maanantai 7. helmikuuta 2011

Kotona katseltua: Keikkaa pukkaa (2010) (***)

Forgetting Sarah Marshall -komedian sekopäinen brittirokkari Aldous Snow (Russell Brand) osoittautui sen verran mielenkiintoiseksi hahmoksi, että hänelle päätettiin omistaa kokonainen elokuva.  

Samaisen Nicholas Stollerin ohjaama ja käsikirjoittama Keikkaa pukkaa - Get Him to the Greek -elokuvassa levy-yhtiössä työskentelevä fanipoika Aaron (Jonah Hill) saa tehtäväkseen roudata uransa ehtoopuolella olevan Snow’n Lontoosta Kaliforniaan comeback-keikalle. Tehtävä ei ole yksinkertainen, sillä Snow elää sekoillen kuin Mötley Crüe ikään - ja tahtoo opettaa samat tavat myös kiltille ja kuuliaiselle Aaronille.

Keikkaa pukkaa parodioi vinkeästi niin leveileviä ja huumeita vetäviä kuin kyseenalaista hyväntekeväisyystyötä tekeviä rokkitähtiä. Snow'n harjoittamassa hyväntekeväisyydessä on nimittäin samoja piirteitä kuin Brünon (2009) vastaavassa.

Brandin harteilla lepääkin komedian uskottavuus mallikkaasti, sillä äijä on oikeasti hauska hörhö. Hill on toisaalta ihan sopiva rooliinsa pulleana hipsukkana, mutta vähän enemmän särmää olisin mieheen kaivannut. Lisäksi kivat cameot (kuten Harry Pottereiden Tom Felton ja Metallican Lars Ulrich) värittävät tarinaa mukavasti. Yltiöhauskaksi elokuva ei kuitenkaan nouse, vaan Sarah Marshallin tapaan jää kaipaamaan komedian terävintä kärkeä.

Ekstrana on harmillisesti vain kommenttiraita sekä 5-minuuttinen kooste mokaotoksia. Harmillisesti siksi, että elokuva on kuitenkin sen verran hauska, että sen tekoprosessista olisi mielellään katsellut enemmänkin materiaalia.

[Juttu julkaistu alunperin Episodissa #1/2011 ja siitä hieman muokattu blogia varten]

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Get Him to the Greek
Ohjaus: Nicholas Stoller
Käsikirjoitus:  Nicholas Stoller, Jason Segel
Pääosissa: Russell Brand, Jonah Hill
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: komedia
Ikäraja: 13
IMDb
Traileri (Apple) >>