tiistai 22. helmikuuta 2011

Buffy the Vampire Slayer, Season 3


Buffy-maratonini on edennyt jo kolmannen kauden läpi. Ihan varsinainen addiktiohan tästä sarjasta on tullut ;-) Katkon jälkeen taas fanitusta.

SPOILERIVAROITUS, älä lue, jos et ole sarjaa katsonut

Anzi kehui kolmatta kautta koko Buffy-sarjan parhaaksi ja kieltämättä loistavahan se on. Ei tosin "voittanut" kakkoskautta minun kirjoissani. Kolmannella kaudella tehdään paljon suuria valintoja ja sarjan lapset kasvavat aikuisiksi. Kolmoskausi myös esittelee pari uutta hahmoa, Eliza Dushkun esittämän vampyyrintappajan Faithin sekä Harry Groenerin esittämän maailman herruudesta haaveilevan pormestari Wilkinsin.

Kuten aikaisemminkin, sarjan hahmot ja niiden kehitys ovat mahtavaa seurattavaa ja tässä juuri piilee sarjan koukuttava voima, ei niinkään taisteluissa demoneita vastaan, jotka itse asiassa alkavat jossain vaiheessa lähes puuduttaa. Kapinallisen, mutta yksinäisen Faithin muutos kauden aikana on erittäin mielenkiintoinen, mutta erittäin surullinen. On jännittävä nähdä kuinka Buffy näkee Faithin kovan kuoren alle ja kaikesta huolimatta pyrkii auttamaan tätä - kunnes lopulta Faith on ylittänyt sellaisen rajan, että nuoren Buffynkaan ymmärrys ei enää riitä.

Pormestari Wilkins on myös mielenkiintoinen pahis. Kiltin näköisen ulkokuoren sisälle on paketoitu mielenkiintoinen persoonallisuus - demoniksi haaveileva jo vuosisadan elänyt mies, joka pelkää bakteereja ja ottaa yksinäisen Faithin lopulta siipiensä suojaan, alkaa tälle häneltä aina puuttuneeksi isäksi. On erittäin mielenkiintoista nähdä tällaisia hieman moniulotteisempia pahiksia.

Buffyn ja Angelin suhde on edelleen mukana kuvioissa, mutta niin kuin he molemmat syvällä sisimmässään tietävät, suhde ei voi toimia. Faith yrittää myös vietellä Angelia, mutta ei onneksi onnistu. Olisin ollut hieman liiankin vihainen Buffyn puolesta siinä tapauksessa. Lopulta Faith osallistuu noitumaan vampyyriltä hänen sieluaan pois (jotta saisi tämän tehokkaan tappokoneen pormestarin riveihin) ja luulin oikeasti, että Angel muuttui hirviöksi. Twisti upposi meikäläiseen täysin.

Kauden puolivälissä petettyjen naisten toiveita toteuttava noita Anya (Emma Caulfield) muuttaa Sunnydalen todellisuuden ihan joksikin muuksi, sellaiseksi, jossa Buffy vampyyrintappaja ei koskaan ole tullut kaupunkiin. Tässä rinnakkaistodellisuudessa näemme vampyyriksi muuttuneet Willow'n ja Xanderin, ja Willow osaa olla varsinainen badass, kun sille päälle sattuu :)

Hauska oli myös nähdä Sunnydale High Schoolin oppilaat Buffyn rinnalla taistelemassa pahuutta vastaan.

PS. Jälleen pyyntö, että ette kommenteissa spoilaisi suuresti neloskaudesta eteenpäin :)