lauantai 1. tammikuuta 2011

Elokuvablogi.comin vuosi 2010 pähkinänkuoressa


Vuosi 2010 on nyt ohi ja on aika tehdä pieni katsaus menneeseen vuoteen. 2010 oli pienen muutoksen aikaa blogilleni, sillä sen nimi muuttui keväällä helpommin muistettavaksi Elokuvablogi.comiksi. Samoihin aikoihin blogi sai oman Facebook-sivun sekä päivitykset alkoivat näkyä myös Twitterissä. Sisällöllisesti blogi on säilynyt samana kuin vuosi aikaisemminkin - elokuva-arvosteluita, uusien leffojen hehkutusta, ihania naisia, komeita miehiä ja välissä hieman vakavampaakin asiaa ja pohdintoja.

Vuonna 2010 Suomen elokuvateattereissa sai Elonetin ja muiden listausten mukaan ensi-iltansa kaiken kaikkiaan noin 183 elokuvaa. Näistä ehdin nähdä joko leffateatterissa tai kotiteatterissa 92 kappaletta (lisäksi ehdin nähdä pari elokuvaa, jotka tulevat ensi-iltaan vasta ensi vuoden puolella ja näitä ei ole laskettu mukaan). Tähdityksien määrässä nämä elokuvat noudattavat melkoisen mukavasti Gaussin käyrää - eniten tuli nähtyä keskinkertaisia, "ihan kivoja" kolmen tähden elokuvia, mutta onneksi muu painotus oli enemmän neljän kuin kahden tähden suuntaan. Viiden ja yhden tähden elokuvia molempia näin tänä vuonna vain vähän.


Itselleni uusia elokuvia tai tv-sarjoja tuli nähtyä kaikkiaan noin 193 kappaletta, mikä on hieman vähemmän kuin vuosi aikaisemmin. Mutta eroa tasoittaa se, että tänä vuonna aloin seurata aktiivisesti paria tv-sarjaa. Supernatural-maratonin (viisi tuotantokautta lähes putkeen) vedin keväällä ja kuudetta meneillään olevaa kautta seurailen parhaillaan netin kautta (koska sarjaa ei ilmeisesti enää näytetä Suomessa). Toinen minulle kovaa iskenyt sarja oli The Big Bang Theory, jonka Mikaelalta lainaan saamaani kolme tuotantokautta katsoimme mieheni kanssa vedet silmissä kikatellen.

Elokuvablogi.comissa julkaistiin vuoden aikana kaikkiaan 329 postausta, joista suurin osa oli elokuva-arvioita. Mukaan mahtui myös muutama kirja-arvio sekä läjä pohdintoja elokuvien eri alueilta, sekä myös hehkutusta Supernatural-sarjasta ja hieman muustakin. Lisäksi blogissa järjestettiin muutama arvonta Disneyn kanssa yhteistyössä sekä pari omaa dvd-arvontaa.


Vuoden aikana blogissani on käynyt Google Analyticsin mukaan 39 510 kävijää (ja sivuja katseltiin 62 031 kertaa) ja koko vuoden keskiarvo päivittäisestä kävijämäärästä on 108 kävijää päivässä. Vuoden loppua kohden keskimääräinen kävijämäärä on kuitenkin mukavasti noussut ja oli joulukuun aikana jo 173 kävijää päivässä. Kiitos siitä teille kaikille! Olette ihan parhaita :)

Henkilökohtaisesti vuosi kului kiireen keskellä. Jatkoin edelleen päivätyössäni neljän päivän työviikkoa ja lisäksi kirjoittelin Episodiin, mitä varten olen varannut sen yhden yli jäävän arkipäivän, jotta pääsen näkemään edes osan uusista elokuvista pressinäytöksissä. Kahden työn lisäksi olen pyrkinyt tuottamaan uusia juttuja blogini lukijoilleni lähes päivittäin ja katsomaan vielä elokuvia iltaisinkin. Ja johonkin väliin olen koittanut myös tunkea perhe-elämän ja 4-vuotta täyttäneen tyttäreni :) (muuta elämää ei pahemmin olekaan ehtinyt sitten olla)


Matkailu jäi tänä vuonna vähemmälle mieheni työpaikanvaihdoksen takia, mutta ehdimme sentään viime keväänä tehdä reissun jenkkeihin - Las Vegasiin, Grand Canyonille ja Death Valleyhin (muutama postaus löytyy matkailu-tägin alta). Ja syksyllä pistäydyimme pidennetyllä viikonlopulla Pariisissa.

Mitä tuokaan mukanaan vuosi 2011? Jännittävää nähdä :) Joka tapauksessa toivotan kaikille lukijoilleni, niin vakkareille kuin satunnaisillekin kävijöille erittäin ihanaa ja onnekasta uutta vuotta, ja nähdään taas näillä kulmilla myös tänä alkavana vuonna 2011!

Itse tein tälle vuodelle jopa yhden uuden vuoden lupauksen: pyrin sivistämään itseäni ja tarkoituksenani on, että vuoden päästä olen katsonut vähintään 90% IMDb:n Top 250 -listan elokuvista. Pieni varaus sen takia, että kaikkia klassikoita ei ehkä saa tarpeeksi helposti käsiinsä ja toisaalta siksi, että tuo kyseinen listahan päivittyy jatkuvasti :)