perjantai 12. marraskuuta 2010

Marraskuun tyttö - Anne Hathaway (synt. 12. marraskuuta 1982)


Marraskuun tytöksi vuoden 2010 kalenterissa valikoitui New Yorkissa 12. marraskuuta, 1982 syntynyt Anne Jacqueline Hathaway.

Anne Hathaway legendaarisen Annie Leibovitzin kuvaamana
Ensimmäinen elokuva, jossa muistan Hathawayn nähneeni oli vuonna 2005 ilmestynyt Brokeback Mountain, jossa hän näytteli räväkästi pukeutuvaa "lehmityttöä", Jake Gyllenhaalin hahmon vaimoa. Kyseisessä elokuvassa hän jäi hieman kanssasisarensa Michelle Williamsin varjoon, mutta mieleen tuo bambinsilmäinen, hymyilevä kaunotar jäi kuitenkin heti. Seuraavaksi näin hänet Jane Austenin roolissa elokuvassa Jane Austenin jalanjäljillä, vastanäyttelijänään James McAvoy ja sitten lopulta oman idolinsa Meryl Streepin "kiusattavana" elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan.

Rachel Getting Married esitteli Hathawayn vakavassa ja rankassa roolissa vieroituksesta kotiin sisarensa häihin palaavana tyttärenä, jolla on harteillaan suuri salaisuus. Uskoisin, että tämä oli juuri se rooli, joka iskosti lopullisesti Hathawayn mieleeni ja nosti hänet yhdeksi tämän hetken suosikkinäyttelijöistäni - hän muuten sai myös ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa tuosta roolista. Vaikka hän tekee hömppärooleja, kuten esimerkiksi Morsianten sota ja Prinsessapäiväkirjat, hänen olemuksensa on jotenkin niin herttainen ja aito, että hänestä on lähes pakko pitää. Hänessä on jotain samanlaista maanläheistä karismaa kuin vaikkapa Sandra Bullockissa.

Seuraavaksi Hathaway nähdään uudestaan Jake Gyllenhaalin parina lääketeollisuudesta kertovassa romanttisessa komediassa Love and Other Drugs (traileri täällä >>) jonka Suomen ensi-ilta on merkitty kuluvan vuoden joulukuun viimeiselle päivälle.


"I look my best after an entire hair and makeup team has spent hours perfecting me. When do I feel my best? When I haven't looked in a mirror for days, and I'm doing things that make me happy."