tiistai 30. marraskuuta 2010

Marraskuun poika - Gael Garcia Bernal (synt. 30. marraskuuta 1978)

Marraskuun pojaksi vuoden 2010 kalenterissa valikoitui Meksikossa marraskuun 30. päivä 1978 syntynyt Gael Garcia Bernal. Tällä nuorella miehellä on takanaan laadukas merittilista ja hän on päässyt työskentelemään monien aikamme omaperäisimpien ja lahjakkaimpien ohjaajien kanssa.

Uskomattoman kauniskasvoinen, erittäin lahjakas näyttelijä nousi tietoisuuteeni nähtyäni Alejandro Gonzales Iñarritun ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdolla olleen elokuvan Amores Perros (2000), mistä myös tuli yksi suosikkielokuvistani. Koirien ympärille kiedottujen ihmissuhdetarinoiden kudelman jälkeen Gael nähtiin toisen maanmiehensä, Alfonso Cuaronin ohjaamassa elokuvassa Ja äitiäs kans (Y tu mama tambien) (2001), joka niin ikään pääsi Oscar-ehdolle, mutta käsikirjoituksesta. Näiden kahden elokuvan kautta nuoren meksikaanin tie Hollywoodiin oli auki, mutta siltikään Gaelia ei ole koskaan nähty kaupallisissa suurtuotannoissa.

Gael esitti nuorta Ernesto Guevaraa nuoresta kapinallisesta kertovassa elokuvassa Moottoripyöräpäiväkirjat (2004). Jo tätä ennen hänet oli nähty Chen roolissa tv-elokuvassa Fidel & Che (2002). 

Pedro Almodovarin ohjaamassa Huono kasvatus (La mala education) (2004) Gael puolestaan ihastutti pukeutumalla naiseksi - ja olemalla miehenä kauniimpi nainen kuin monet elokuvan oikeat naiset! Omalla listallani Huono kasvatus on yksi suurimpia Almodovar-suosikkejani.


Michel Gondryn ohjaama ihastuttava Science of Sleep on unenomainen elokuva, jossa Gael näyttelee mielikuvituksensa kanssa hieman solmussa olevaa nuorukaista. Se on ihanan omaperäinen hyvänmielen elokuva, jota voi suositella kaikille!

Vuonna 2006 Gael työskenteli uudestaan Iñarritun kanssa elokuvassa Babel ja parisen vuotta myöhemmin  näytteli miespääosaa Lukas Moodyssonin hienossa draamassa nimeltä Mammutti, vastanäyttelijänään Michelle Williams. Elokuva kertoo riipaisevalla tavalla siitä, miten teknologian kehityksestä huolimatta ihmisten välinen kommunikaatio voi olla vaikeaa.

Gael on seurustellut aikoinaan Natalie Portmanin kanssa. Nyt hänellä on tammikuussa 2009 syntynyt poika nimeltä Lazaro tyttöystävänsä, argentiinalaisen näyttelijän, Dolores Fonzin kanssa.

"Talent survives and remains while beauty is diluted."


"I believe fervently in the nature, in truth and imagination, I believe in the blood, in life, words, and motivations."