torstai 11. marraskuuta 2010

Kotona katseltua: Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika (2009) (**)

Darren Shanin kirjoittaman Vampire blood -kirjatrilogian yhdeksi niputtava Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika kertoo nuoresta Darrenista (Chris Massoglia), joka lähtee ystävänsä Steven (Josh Hutcherson) kanssa vierailemaan salaa friikkisirkukseen, joka mainostaa esittelevänsä oikeita "friikkejä".

Vierailu kuitenkin menee hieman pieleen ja sen päätteeksi Darren päätyy vampyyri-Crepsleyn (John C. Reilly) avustajaksi ja puolivampyyriksi itsekin, mistä Steve ei ole oikein mielissään. Tapahtuman seurauksena Darren muuttaa Crepsleyn mukana asumaan Friikkisirkukseen, jossa voi tavata mm. parrakkaan naisen (Salma Hayek).

Hetkittäin hauska seikkailu ei kanna yksinkertaisesti siitä syystä, että tarinassa ei ole minkäänlaista tolkkua. Uusia hahmoja esitellään läjäpäin, mutta heille ei anneta mitään järkevää tekemistä. Kokonaisen kirjatrilogian kokoaminen yhteen pakettiin ei ole onnistunut, vaan lopputuloksena nähdään sekalainen kokoelma jännittävän näköisiä hahmoja ja jokin juonen tapainen.

Dvd:n ekstrana on kymmenen poistettua kohtausta, kooste “Näin sinusta tulee vampyyri” sekä parikymmenminuuttinen making of, jossa esitellään Friikkisirkusta ja sen hahmoja tarkemmin.

Tuomio: ★★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant
Ohjaus: Paul Weitz
Käsikirjoitus:  Paul Weitz, Brian Helgeland, perustuu Darren Shanin romaaneihin
Pääosissa:  Chris Massoglia, Josh Hutcherson, John C. Reilly, Jessica Carlson, Salma Hayek
Valmistusmaa: USA 2009
Genre: seikkailu / fantasia
IMDb
Traileri >> 

[tekstiä muokattu alunperin Episodissa #8/2010 julkaistusta]