maanantai 15. marraskuuta 2010

Kotona katseltua: Blood: The Last Vampire (2009) (***)

Olen jostain syystä viime aikoina katsonut paljon vampyyrielokuvia -sekä hyviä että huonoja sellaisia. Viime viikolla arvioimani Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika oli sieltä heikoimmasta päästä, Blood: The Last Vampire on puolestaan omassa genressään ihan mukiinmenevä seikkailu.

Samannimiseen, vuonna 2000 ilmestyneeseen japanilaiseen animeen pohjautuva Blood: The Last Vampire kertoo demoneita metsästävästä, vuosisataisesta puolivampyyri-Sayasta (Gianna), joka soluttautuu koulutyttöä näytellen Toisen Maailmansodan jälkeiseen Yhdysvaltain tukikohtaan tarkoituksenaan tuhota siellä liikkuvat demonit. Hänen tärkeimpänä tehtävänään on kuitenkin löytää Onigen (Koyuki), voimakas demoni, joka aikoinaan tappoi Sayan isän.

Elokuvan visuaaliset efektit jäävät paikoitellen tökeröiksi verrattuna siihen, mitä nykytekniikalla voidaan saada aikaiseksi. Tämän lisäksi hölmön näköiset demonit häiritsevät muuten ihan näpsäkkää miekanheiluttelua, jota siivittää toimiva musiikki. Tarinallisesti Blood: The Last Vampire ei ole kummoinen, mutta se ei ole tämän tyylilajin elokuvissa aina tarkoituskaan, vaan tarina toimii raameina näyttäville taisteluille. Lisäksi Gianna on ihanan tehokas taistelijana.

Pitäisi varmaan katsoa se alkuperäinen anime, sillä voisin kuvitella vauhdikkaan ja toiminnallisen tarinan toimivan paremmin animoituna kuin tällaisena näyteltynä versiona.

Dvd:lln ekstrana mukana on parikymmenminuuttinen making of sekä kooste kulissien takaa, missä mm. Gianna vertaa elokuvan stunttien tekemistä kidutukseen.

Tuomio: ★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Blood: The Last Vampire
Ohjaus: Chris Nahon
Käsikirjoitus:  Chris Chow, perustuu Kenji Kamiyaman ja Katsuya Teradan alkuperäiskäsikirjoitukseen
Pääosissa:  Gianna, Allison Miller, Liam Cunningham, Larry Lamb, JJ Feild
Valmistusmaa: Hong-Kong / Ranska / Kiina 2009
Genre: toiminta
IMDb

[tekstiä muokattu alunperin Episodissa #8/2010 julkaistusta]