tiistai 16. marraskuuta 2010

Huomenna Potteria - toiseksi viimeistä kertaa!


© 2010 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.
Huomenna se sitten on täällä, se toiseksi viimeinen Harry Potter eli Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1. Sarjan tiiliskivimäiseksi muodostunut viimeinen kirja päätettiin jakaa kahteen osaan ja se ihan vihoviimeinen Potter-elokuva tulee teattereihin sitten ensi kesänä.

Mielenkiinnolla elokuvaa odotan - olen siis menossa huomenillalla sen vasta katsomaan, sillä ikävästi missasin leffan pressinäytöksen -vaikka varsinainen Potter-mania on meidänkin perheessä hieman hiipunut viimeisen kirjan lukemisen jälkeen. Eilen kuitenkin kirjaa hetken aikaa silmäilin ja tulin siihen tulokseen, että helposti voisin uppoutua tarinan vietäväksi vaikka koko illaksi ;-) Vaikka suurin into on siis hiipunut, tarinan tenho ei kuitenkaan ole mihinkään kadonnut.

On ollut jännä seurata Harryn tarinaa myöskin näyttelijöiden kasvun kautta. Juuri eilen lukaisin Bubblen blogista juttua hoteimmista Potter-näyttelijöistä ja ihmettelin, miten hurjasti nämä lapsukaiset ovatkaan kasvaneet. Mutta toisaalta, ensimmäinen Potter-elokuva Viisasten kivi julkaistiin lähes kymmenen vuotta sitten, vuonna 2001, jolloin pikkuruinen Daniel Radcliffe oli jotain 12-vuotias. Nyt nämä yli kaksikymppiset näyttelijät ovat ihan aikuisia ja täysiä ammattilaisia omalla alallaan! Pari viikkoa sitten Helsingissä faneja ihastuttivat Luna Lovegoodin näyttelijä Evanna Lynch ja Neville Longbottomin näyttelijä Matthew Lewis (joista kuvia täällä ja videota täällä) ja hui hurjaa, miten aikuisia hekin jo olivat.

Huomenna siis menen tapaamaan Harrya näillä näkymin toiseksi viimeisen kerran. Koskaanhan ei tosin tiedä, milloin Harryn luoja J.K. Rowling päättääkin jatkaa aikuiseksi kasvaneen velhopojan tarinaa, sillä aika ajoin sellaisiakin huhuja liikkuu. Kiva on kyllä taas pitkästä aikaa matkustaa noitien ja velhojen maailmaan! Leffasta juttua tulossa varmaan sitten lopummalla viikkoa.

Annoin muuten miehelleni pienenä isänpäivälahjana vapaan illan torstaille sekä lipun Potter-näytökseen. Vähän hän mietti, että mitenkähän voi muka mennä yksinään kaikkien teinien keskelle leffaa katsomaan... ;-)