perjantai 5. marraskuuta 2010

Harry Potterin Evanna Lynch (Luna Lovegood) ja Matthew Lewis (Neville Longbottom) Helsingissä 4.11.2010, osa 1


Eilen 4. marraskuuta 2010 Tennispalatsin aukio täyttyi jälleen kerran kirkuvista Harry Potter -faneista. Toiseksi viimeisen Potter-elokuvan kunniaksi järjestettyyn tapahtumaan oli tällä kertaa saatu mukaan Luna Lovegoodia näyttelevä Evanna Lynch sekä Neville Longbottomia esittävä Matthew Lewis. Minä ja Mikaela (jonka kuvat löytyvät täältä) olimme mukana seuraamassa tapahtumaa medialle varatusta "karsinasta", mutta ehdimme silti saada osamme myös fanijoukkojen innokkuudesta :)

Postitan materiaalin tapahtumasta viimeisen Potter-tarinan filmatisoinnin tapaan kahdessa osassa - tässä muutama kuva ja iltapäivällä hieman videomateriaalia.


Potter-tapahtumassa oli reilun vuoden takaisen Phelpsien vierailun tapaan ensin pukukilpailu, jonka voittajat saivat kutsun uuden elokuvan ennakkonäytökseen. Yksi suurimmista voittajista oli sokea tyttö (kuva yllä), joka asteli lavalle Severus Snapeksi pukeutuneen ystävänsä avustamana.

Pukukilpailun jälkeen tarjolla oli vielä mahdollisuus voittaa ennakkonäytöslippuja osallistumalla tiukkaan tietokilpailuun - ja vasta sen jälkeen lavalle astelivat illan päävieraat. Viileän kelin takia järjestäjätkin olivat kehottaneet osallistujia pukeutumaan lämpimästi, eikä tuo kehotus ollut aiheeton. Itsekin kun parisen tuntia värjötteli samoilla jalansijoillaan, olivat varpaat lopulta ihan jäässä.

Evanna Lynch oli vaihtanut Lunan vaalean tukan upean punaruskeaan. Lisäksi hänellä oli mahtavat, varmaan yli kymmensenttiset korot jalassaan - ja koroista huolimatta hän vaikutti pikkuruiselta laskeutuessaan lavalta fanilaumansa joukkoon. Matthew Lewis puolestaan oli miehistynyt komeasti, mutta oli suloinen punastellessaan lavalla ihailijoidensa kirkumisen saattamana.

Sympaattisen oloisia nuoria nämä Lynch ja Lewis vaikuttivat olevan, ja heille toivoo hyvää jatkoa ja hienoja rooleja myös muissa elokuvissa Pottereiden jälkeen! Kohteliaita ja ystävällisiä he olivat fanejaan kohtaan, ja kärsivällisesti jakoivat nimikirjoituksia (minäkin sain Lynchiltä nimmarin omaan Skotlannista ostamaani Deathly Hallowsiin) ja poseerasivat fanien kanssa valokuvissa.