maanantai 25. lokakuuta 2010

Viikonlopun agenda: synttärijuhlia ja tv-sarjoja

Viikonloppu hurahti varsin sosiaalisissa merkeissä. Ensin perjantai-iltana pidimme Mikaelan ja Anzin kanssa "fanityttöjen" kokoontumisajot ja hupattelimme kaikenlaista elokuvista ja tv-sarjoista, ja siinä sivussa hieman Päivi Räsäsestäkin ja maailmanparannuksesta. Samalla sain pyytämättä ja yllätyksenä lainaan kolme pakettia tv-sarjaa The Big Bang Theory (Rillit huurussa). Hyvä kun ystäväni muistavat sivistää minua (tai sitten ovat kyllästyneet niihin ainaisiin kommentteihin blogeissaan, kun valittelen, etten ole nähnyt sitäkään kyseistä sarjaa ;-).

Otimme sitten mieheni kanssa sarjan käsittelyyn lauantai-iltana ja kuusi jaksoa hurahti kuin siivillä. Tunsimme kuuluvamme kohderyhmään, onhan mieheni fyysikko ja minä muuten vaan nörtti ;-) Sarjahan siis kertoo kahdesta sosiaalisesti rajoittuneesta fyysikosta nimeltä Leonard (Johnny Galecki) ja Sheldon (Jim Parsons), joiden naapuriin muuttaa söpö tarjoilijatyttö Penny (Kaley Cuoco), joka näyttää nörttipojille, että elämää on myös tieteen ja internetin ulkopuolella. Sarjan dialogi on hersyvän hauskaa ja älykästä, ja vaikka melkoisen stereotyyppisillä hahmoilla tuossa ainakin alussa mennään, se ei kuitenkaan ärsytä vaan sitä vaan huomaa nauraa hekottelevansa mukana.

Lauantai meni muuten synttärivalmisteluissa, sillä sunnuntaina meillä vietettiin 4-vuotissynttärijuhlia. 4-vuotias sankarittaremme oli halunnut äidin leipovan Iron Maiden -kakun, ja sellainenhan sitä sitten piti tehdä :) Onneksi synttärivieraatkaan eivät tainneet "Eddie-mörköä" suuremmin säikähtää. Talo oli täynnä vilskettä ja vilinää, ja sen jälkeen äidin olikin rentouttavaa uppoutua hetkeksi suosikkisarjan eli Supernaturalin maailmaan.

Supernaturalin kuudes kausi on nyt edennyt viidenteen jaksoonsa ja pitää myöntää, että kylläpä tämä uusikin suunta on saanut ihmisen koukutettua! Sarjan tuottajaksihan tuli viiden ensimmäisen kauden (ja sen suuren juonikuvion) ja sarjan luojan Eric Kripken jälkeen jo pitkän aikaa varatuottajana mukana ollut Sera Gamble. Hyvin tuntuu sarja pysyvän myös Gamblen käsissä, sillä samanlaisia kiinnostavia ja ahdistavia elementtejä on mukana tässä Gamblenkin versiossa.