torstai 21. lokakuuta 2010

Lokakuun tyttö - Carrie Fisher (synt. 21.lokakuuta, 1956)


Lokakuun tytöksi vuoden 2010 kalenterissa valikoitui yhtä elokuvahistorian hienointa naisroolia, Star Warsin prinsessa Leiaa, esittänyt Carrie Frances Fisher. Hän syntyi näyttelijä-muusikkoperheeseen Beverly Hilsissä Kaliforniassa lokakuun 21. päivä 1956 - äitinsä on näyttelijä Debbie Reynolds ja isänsä laulaja Eddie Fisher.

Koko ikänsä showbisneksessä mukana ollut Fisher ei ikinä päässyt kunnolla Leian roolin yli, vaan kuuluisuuden myötä takertui päihteisiin. Star Wars -rooliensa jälkeen hänet on nähty pääasiassa pienehköissä rooleissa, kuten Ron Reinerin ihanassa Kun Harry tapasi Sallyn... -elokuvassa Sallyn ystävänä. Lisäksi hän on ollut mukana useissa Star Warsia ihailevissa elokuvissa, kuten Kevin Smithin ohjamassa Jay and Silent Bob Strike Back sekä pari vuotta sitten ilmestyneessä fanileffassa Fanboys.

70-luvulla rankkaan lääke-, viina- ja huumekierteeseen jäänyt Fisher suuntautui myöhemmin kirjalliselle uralle "käsikirjoitustohtoriksi" eli korjailemaan jo tehtyjä käsikirjoituksia. Lisäksi hän on julkaissut useita romaaneja, joista omaelämäkerrallinen Wishful Drinking julkaistiin vuonna 2008. Hänen vuonna 1990 julkaistusta romaanistaan Postcards from the Edge (Terveisiä unelmien reunalta) on tehty myös Fisherin itsensä käsikirjoittama elokuvaversio, jossa pääosaa näyttelevät Meryl Streep ja Shirley MacLaine.

Carriesta lisää IMDb:ssä >>