perjantai 3. syyskuuta 2010

Vampires Suck sucks (2010) (*)


Vampyyrit ovat nyt in - on Twilightia, True Bloodia, Vampire diariesia ja ties sun mitä. Ja nyt on sitten myös vampyyri"parodia" Jason Friedberg &Aaron Seltzer - tyyliin (Scary movie, Date movie, Epic movie, Disaster movie...). Vanhat vampyyritarinat on tästä komediasta jätetty kokonaan pois, vaikka ehkäpä enemmän olisi voinut saada ideaa, jos mukaan olisi otettu hieman Draculaa, Lost Boysia, Interview with the Vampirea...? Nyt nimeksi olisi sopinut paremmin pelkkä Twilight sucks, koska elokuva käy läpi ainoastaan sitä ja on tarinallisestikin sen kopio.

Becca Crane (Jenn Proske) muuttaa isänsä Frankin (Diedrich Bader) luo pieneen kaupunkiin, jossa tapahtuu outoja. Koulussa hän iskee silmänsä Edward Sulleniin (Matt Lanter), joka niinikään on outo. Samalla häntä kosiskelee korvantauksiaan rapsutteleva, kissoja jahtaava intiaaniystävänsä Jacob White (Chris Riggi). Sitten Becca meinaa joutua syödyksi syntymäpäiväjuhlillaan Sulleneilla ja Edward päättää jättää tämän, mutta seudullepa saapuu pahisvampyyreja, jotka myös janoavat Beccan verta...

Vampires suck - Vampyyrien imussa käy läpi Twilight-saagan kaksi ensimmäistä osaa ja pistää sekaan hieman True bloodia ja Buffyakin (noh, ainakin yhdessä kohtauksessa). Samalla se eräässä kohtauksessa spoilaa loput Twilightit.

Mutta... miksi tehdä komedia, joka ei naurata? Joka niinsanotusti parodioi elokuvaa, joka jo itsessään on melkoinen parodia? Beccan kaikki ilmeet ja eleet ovat suoraan Kristen Stewartin - miksi tehdä sama toistamiseen, jos siihen ei saada mitään uutta, mitään komediaa, mitään parodiaa lähentelevääkään? Muutama viikko sitten lueskelin ...noirin arvion Top Secret! -komediasta 80-luvun puolesta välistä. Samassa jutussa hän ruoti ongelmaa, että joskus tehtiin vielä parodioita, jotka naurattivat ja olivat oikeasti hauskoja - nyt suurin osa on vain epämääräistä pyllyhuumoria, josta tulee vain vaivaantunut olo.

Ainoa tähti tulee lopun "Team Jacob - bitch!" -kohtauksesta. Sille myönnän hieman hymähtäneeni, mutta se ei ole paljoa, jos koko muu elokuva tuntuu pelkältä pakkopullalta. Kai näistä jotkut tykkää, koska näitä tehdään.


Tuomio: ★★★★

F A C T   F I L E:
Alkuperäinen nimi: Vampires suck
Ohjaus ja käsikirjoitus:  Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Pääosissa: Jenn Proske, Matt Lanter, Chris Riggi, Diedrich Bader, Ken Jeong
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: komedia
IMDb
Traileri >>