torstai 2. syyskuuta 2010

Syyskuun poika: Keanu Reeves (synt. 2. syyskuuta 1964)


Syyskuun pojaksi tämän vuoden kalenterissa valikoitui Beirutissa, Libanonissa, 2. syyskuuta 1964 syntynyt Keanu Charles Reeves, joka siis täyttää tänään 46 vuotta. Keanu on Johnny Deppin ohella pitkäaikaisin suosikkini näyttelijärintamalla, ja edelleen going strong. Keanun näyttelijänlahjoista voidaan sanoa mitä sanotaan, mutta minä pidän hänen hieman jäykästä, mutta jollakin tavalla viattomuutta uhkuvasta tyylistään. Lisäksi minulle tämä suklaasilmä on ollut pitkäaikaisin valkokangasihastukseni, jota katson elokuvassa kuin elokuvassa.

Keanun eksoottinen ulkonäkö tulee hänen geenisekoituksestaan - äitinsä on britti, mutta isänsä havaijilais-kiinalainen. Hänen nimensä tulee havaijista ja tarkoittaa kutakuinkin "vuorten yli nousevaa viileää tuulta". Libanonissa syntymänsä jälkeen hän asui lapsuutensa ja nuoruutensa Kanadassa, missä myös sai innostuksen pelata jääkiekkoa.

Keanu on aina pitänyt yksityiselämänsä visusti omana tietonaan, eikä ole antanut paljoakaan itsestään medialle. Tämän salailun takia hänestä on liikkunut monenlaisia huhuja. Keanun lähipiirissä on kuitenkin tapahtunut paljon ikäviä asioita: hänen paras ystävänsä River Phoenix kuoli huumeisiin 31. lokakuuta 1993, hänen lapsensa syntyi kuolleena joulukuussa 1999, minkä jälkeen myös hänen tyttöystävänsä kuoli auto-onnettomuudessa. Lisäksi hän auttaa voimakkaasti sisartaan Kimiä, joka sairastaa leukemiaa.

Suosikkini Keanun elokuvista: The Matrix (se ensimmäinen), Point break, Speed, Devil's advocate.
Bubbling under: Thumbsucker, The Lake house, Private lives of Pippa Lee, Bill & Ted's excellent adventure, Scanner darkly, Constantine.

Keanun sanomaa, joista ensimmäinen kuvastaa ihanaa itseironian tajua:


"I'm a meathead, man. You've got smart people, and you've got dumb people. I just happen to be dumb."


"I used to have nightmares that they would put "He played Ted" on my tombstone."
Kuvat Googlen kuvahaulla