maanantai 27. syyskuuta 2010

Pariisin kuulumisia ja muistutus arvonnasta!

Pikkulomanen Pariisissa on nyt sitten ohi. Paljon tuli käveltyä ja nähtyä, mutta jäihän tuota nähtävää ensi kerraksikin ;-) Saavuimme kaupunkiin siis viime keskiviikkoiltana. Pikkuruinen hotellimme sijaitsi Maraisin kaupunginosassa, Hotel de Villen lähellä ja siitä pääsi mukavasti kävelemällä lähes kaikkialle. Ensimmäisenä iltana kävimme iltakävelyllä Seinen rannalla ja ihailemassa mm. Louvren iltavalaistusta. Torstaina oli vuorossa varsinainen kävelypäivä: aamulla metrolla Riemukaarelle, mutta siitä sitten ensin Champs-Elyseesiä pitkin ja Seinen yli, ja lopulta päädyimme kävelemään kierrellen ja kaarrellen Notre Damelle asti. Siitä sitten hyppäsimme joella liikennöivän Batobusin kyytiin ja ajoimme Eiffel-tornille juuri ennen auringonlaskua - eli ehdimme ihailemaan kaupungin valojen syttymistä sieltä ylhäältä.

Perjantaina ajateltiin pitää hieman vähemmän kävelyä sisältävä päivä, mutta eihän se nyt ihan onnistunut. Kahden päivän Batobus-lippu tosin auttoi, sillä Seineä pitkin pääsee todella näppärästi paikasta toiseen. Kävimme vilkaisemassa luksustavaratalo Lafayetten ja drinksuilla paikallisen Hard Rock Cafen terassilla (nämä HRC:t ovat meidän traditio...), sitten viinikauppaan ostamaan evästä ja tarkoituksena mennä piknikille johonkin kivaan puistoon, mutta sade sotki suunnitelmat. Onneksi kohdalle sattui St-Eustachen kirkko, jonne menimme sadetta pitämään - ihan sitä viinipulloa nyt ei kuitenkaan viitsitty siellä avata ;-)

Lauantaina kiertelimme puolestaan kenkäkauppoja ja mukaan lähti yhdet kivat nilkkurit, kun sellaisia en Suomesta oikein ole löytänyt. Tarkoituksena oli vielä myös käydä Pere Lachaisen hautausmaalla, mutta kun vihdoin pääsimme paikalle hieman yli kuuden, paikka olikin laitettu kiinni jo kuudelta. Kävelymatka Lachaiselle kulki Bastillen aukion kautta, missä hirvittävän suuri nuorisojoukko oli mellastamassa - ja poliisit heitä kyynelkaasulla taltuttamassa. Saimme sitten itsekin siinä ohikulkeissamme haistaa kyynelkaasua ja koko illan tuntui nenä siltä kuin limakalvot olisivat palaneet pois. Kun emme päässeet hautuumaalle, suuntasimme Seinen rannalle nautiskelemaan nyt sen edellisenä päivänä väliin jääneen viinipiknikin - keli oli melkoisen viileä, mutta päätimme ettei se saa haitata :) Viini oli loistavaa, samoin kuin patonki ja juusto - ja maisemat!

Sunnuntaina ennen paluumatkalle lähtöä kävimme sitten kierroksella Pere Lachaisella ja kunnioitimme siellä legendaarisen Jim Morrisonin muistoa.

Mutta nyt olen back in business - tai en siis varsinaisesti vielä business, sillä lomalla töistä olen vielä pari päivää, mutta blogihommissa taas! Siksipä muistuttelenkin kaikkia siitä, että Helinä-keiju -arvontaan voi osallistua vielä viikon ajan :) Muistahan osallistua! Arvonnasta voi voittaa mukavan paketin vaikkapa jouluksi pukinkonttiin, jos ei itse animaatioista suuremmin välitä :)


Helinä -kuva: © Disney | Jim Morrisonin hauta © Elokuvablogi.com