maanantai 16. elokuuta 2010

Tulossa: David Fincherin ohjaama The Social Network

Sain työkaveriltani lainaan Ben Mezrichin kirjan Accidental Billionaires, joka kertoo romaanityylisesti ja varsin elävällä tavalla Facebookin perustajista ja palvelun perustamisesta. Ainakin näin alussa kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Kirjan aihepiiri kuulosti hyvin samanlaiselta kuin tänä syksynä elokuviin tulossa olevan, yhden aikamme kiinnostavimpien ohjaajien, David Fincherin (Fight Club, Se7en) ohjaaman The Social Network -elokuvan juoni - ja yllätys yllätys, tarkistuksen jälkeen huomasin, että kyseinen kirjahan on todellakin elokuvan taustamateriaalina.

Aluksi ajatus "Facebook-elokuvasta" kuulosti vähän kummalliselta, mutta nyt tuota kirjaa muutaman sivun kahlanneena olen sitä mieltä, että tämä leffa on ihan pakko nähdä. Pääseminen kurkistamaan Harvardin kulissien taakse ja tutustumaan sen salaisiin seuroihin, joiden kautta monet maailman suurmiehet kasvavat, kuulostaa tavalliselle ihmiselle ihanalta mahdollisuudelta päästä sammuttamaan uteliaisuutta, mitä megarikkaiden ja vaikutusvaltaisten ihmisten elämä meissä helposti synnyttää.

Elokuvassa pääosia - Mark Zuckerbergia ja Eduardo Saverinia - näyttelevät Jesse Eisenberg (Adventureland, Zombieland) ja Andrew Garfield (Boy A, Red Riding -trilogia).

The Social Network -elokuvasta ei ole vielä julkaistu virallisia Suomen ensi-iltatietoja, mutta IMDb antaa alustavasti päivämäärän 22. lokakuuta 2010. Trailerin voi katsoa täältä >>

Päivitys: Leffasta kirjoittamani arvostelu löytyy täältä >>