maanantai 9. elokuuta 2010

Rokkia, rakeita ja paluu arkeen

Tervehdys blogini lukijat!

Nyt on sitten lomat lomailtu ja normaaliin arkeen palaaminen on pikkuhiljaa käynnistymässä. Myös blogin pyöritys varmaan tästä taas normalisoituu ja tiedossa on muitakin elokuva-aiheisia postauksia kuin vaan pelkkiä leffa-arvioita (joita tosin niitäkin on jemmassa odottamassa kirjoittamista). Samoin kommentteihin vastaaminen nopeutuu taas :)

Kesäloma meni ihan hujauksessa. Elokuvia ehdin kuitenkin muutaman nähdä ja joistakin isoimmista ja mielenkiintoisimmista (kuten vaikkapa Inception ja Splice) jo kirjoittelinkin kesän aikana. Kesäisenä perinteenä meillä on käydä elokuvissa yhdessä mieheni kanssa, kesälomareissuillamme "mummoloissa"- tämä yhdessä elokuvitteluhan on siis meille luksusta, koska lapsenhoitajan hankkiminen ei ihan helppoa ole. Tämän kesän romanttisena treffielokuvana meillä oli Kajaanissa Predators (kaksi vuotta sitten puolestaan Rambo...) ja Iisalmessa Inception.

Pääsin myös näkemään Fatih Akinin ohjaaman hauskan komedian Soul kitchen, joka avaa elokuun 20. päivä alkavan Espoo Cinen.Viime viikolla puolestaan kävin tyttäreni kanssa ennakkokatsastamassa kotimaisen Muumi ja punainen pyrstötähti sekä aivan ihastuttavan Toy Story -sarjan uusimman osan Toy Story 3. Näistä enemmän juttua myöhemmin :)

Loma päättyi eilen huikeissa merkeissä. Olimme koko perheen voimin Porissa Sonisphere -festareilla (kun ei asioita tule hoidettua ajoissa, saattaa käydä niin, että joutuukin ottamaan 3-vuotiaan mukaansa rokkaamaan). Tyttäremme suosikkibändi on Iron Maiden - ja varsinkin sen "Eddie-mörkö" - ja siksipä ajattelimme, että mukanahan hän kulkee kun vaan kuulosuojaimet pysyy päässä. Ja ekasta festarikokemuksesta tuli hänelle varsin hurja, kun myrsky iski keskelle festivaalialuetta ukkosen ja raekuuron koko voimalla. En koskaan ole vastaavaa kokenut ja jossain vaiheessa jo hetken pelotti, että jos rakeiden koko kasvaa niin mihinkähän me sitten joudutaan. Onneksi kuitenkin selvittiin, eikä pikkuneidillekään näyttänyt kovin suuria traumoja tulleen. Ikävä kyllä, että kaikki eivät olleet niin onnekkaita, että olisivat pelkillä litimärillä tennareilla selvinneet.

Minulla jäi siis nuoruuteni suuri suosikki Mötley Crüe edelleen näkemättä, mutta Anthrax, Slayer, Iggy Pop, Alice Cooper ja Iron Maiden sentään päästiin kokemaan. Myrskyn aiheuttamasta aikataulujen myöhästymisestä johtuen päätimme kuitenkin lähteä kesken Maidenin pois, jotta emme pienen ja todella väsyneen rokkaajan kanssa olisi jääneet lähtöruuhkan jalkoihin. Terveiset vielä Mikaelalle, johon pikaisesti törmäsin Mokoman keikan aikana - toivottavasti te pääsitte kommelluksitta kotiin :)


Sonisphere -kuva MTV3:n uutisista.