perjantai 6. elokuuta 2010

Lyhyet: Sisareni puolesta, Jolene ja Flirting with forty

[Lyhyet tekstit julkaistu alun perin Episodissa keväällä 2010 ja niistä pidennetty blogia varten]

Flirting with forty – Rakkautta yli rajojen [IMDb]
Genre: komedia
Valmistusmaa: USA 2008
Ohjaus: Mikael Salomon
Pääosissa: Heather Locklear, Robert Buckley
Tuomio: ★★★★★

Yllättävän maanläheisellä otteella käsikirjoitettu tarina nelikymppisestä Jackiesta (Heather Locklear), jonka mies on löytänyt nuoremman kumppanin ja jättänyt Jackien yksin. Havaijin lomalla Jackie tutustuu nuoreen Kyleen (Robert Buckley), mutta voiko syttyvä rakkaus olla aitoa?

Upeakroppainen Locklear on vielä melkein viisikymppisenäkin vetävän näköinen nainen. Pidin elokuvan maanläheisyydestä, siitä, että miehen ja naisen ikäeroa tarkasteltiin kerrankin näin päin, mutta siitä ei kuitenkaan tehty liiallista komediaa, eikä Locklearin hahmosta tylyä nuoria miehiä metsästävää "puumaa". Sopii meille melkein nelikymppisille ;-)


Jolene [IMDb]
Genre: draama
Valmistusmaa: USA 2008
Ohjaus: Dan Ireland
Pääosissa: Jessica Chastain, Michael Vartan
Tuomio: ★★★★★

Orpo Jolene (Jessica Chastain) elää koko elämänsä rakkautta ja hyväksyntää etsien. Välillä hän sitä löytääkin, mutta usein kohtalon oikusta myös menettää sen. Jolene on karuudestaan huolimatta kaunis ja yllättävän positiivinen kasvutarina, jonka keskiössä loistaa upean Chastainin tähti.

Tarina pohjautuu E.L. Doctorowin novelliin "Jolene: A life" ja siinä nähdään sivuosissa Jolenen miehinä mm. Michael Vartan ja Rupert Friend.

My sister's keeper - Sisareni puolesta [IMDb]
Genre: draama
Valmistusmaa: USA 2009
Ohjaus: Nick Cassavetes
Pääosissa: Abigail Breslin, Cameron Diaz
Tuomio: ★★★★★

Jodi Picoultin kirjaan perustuva tarina kertoo Annan (Abigail Breslin) taistelusta kehonsa itsemääräämisoikeudesta, sillä hänet on saatettu alkuun syöpää sairastavan sisarensa elinluovuttajaksi. Käsittämättömän kammottava äiti (Cameron Diaz) vie tarinan päähuomion ja jättää varjoonsa sisarusten välisen vilpittömyyden.

Sofia Vassilieva syöpää sairastavana isosiskona tekee muuten hyvin kyseenalaisessa elokuvassa huikean hienon roolisuorituksen.