maanantai 30. elokuuta 2010

Espoo Ciné se sitten vaan hujahti...


Tämänvuotinen Espoo Ciné on ohi ja minulta se ikävästi meni lähes ohi myös elokuviensa osalta. Jotenkin on elämä taas ollut niin täynnä kaikkea, töitä, kirjoitushommia, pohdittavaa, kotia ja ihan vaan yksinkertaisesti väsymystä, että en sitten jaksanut ja/tai ehtinyt raahautua Espooseen kuin yhden elokuvan verran. Oli kyllä ihan hauska eilen törmätä ihan sattumalta Cinefiliaa -blogin Juttaan :)

Onneksi olin lehdistönäytöksissä muutaman Ciné -elokuvan nähnyt etukäteen, joten ihan yhteen noiden festivaalien saldo elokuvien osalta ei jäänyt, mutta kunnolla siitä leppoisasta festarifiiliksestä en ehtinyt nauttimaan, mikä on todellinen sääli. Pitäisi joskus ottaa ihan kunnolla aikaa näille festareille, viedä vaikka lapsi mummolaan hoitoon siksi aikaa, ja ottaa aikaa ihan vain itselle - ja hyville elokuville!

Kävin todellakin katsomassa festareilla vain yhden elokuvan - Woody Allenin You will meet a tall dark stranger, joka tulee normaalinäytöksiin lokakuun 15. päivä. Kirjoittelen leffasta vielä tarkemmin myöhemmin, kunhan saan ajatukseni sen suhteen järjestettyä :) Nämä Woody -leffat kun aina vaativat hieman prosessointia että niistä saa mahdollisimman paljon irti, ja minun prosessorini on viime aikoina meinannut vähän jumia. Mistähän saisi hommattua lisää oman pään käyttömuistia?

Cinéssä näytetyistä elokuvista Fatih Akinin komedian Soul Kitchen näin etukäteen ja siitä kirjoittelinkin jo jokin aika sitten (löytyy täältä). Sehän nyt on jo tullut normiteattereihinkin (ensi-ilta oli 27. elokuuta). Arto Halosen ohjaama Prinsessa maamme tunnetuimmasta mielisairaalapotilaasta pääsin myös näkemään etukäteen. Se on tulossa teattereihin ensi viikolla (ensi-ilta 10. syyskuuta) ja siitäkin on tulossa tarkempi juttu hieman lähempänä. Espoo Cinén päätöselokuva, vaikuttava tanskalainen, Thomas Vinterbergin ohjaama Submarino puolestaan tulee teattereihin tällä viikolla (ensi-ilta 3. syyskuuta). Kirjoittelen siitäkin vielä tarkemmin tällä viikolla.

Nyt sitten jäädään odottelemaan Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -leffafestareita, jotka järjestetään tänä vuonna 16.-26. syyskuuta. Festareiden aikataulu ja ohjelmisto julkaistaan tämän viikon perjantaina 3. syyskuuta.

Kuva lehdistökuva: Woody Allen - You will meet a tall dark stranger