tiistai 10. elokuuta 2010

Elokuun tyttö: Audrey Tautou (synt. 9. elokuuta 1976)

Elokuun tytöksi tämän vuoden kalenterissa valikoitui ranskalainen Audrey Tautou, joka vietti eilen 9. elokuuta syntymäpäiviään, ikää nyt 34 vuotta.

Minulle Tautou on edelleenkin pääasiallisesti Amelie, tuo ihastuttavan suloinen otus, joka loi iloa ympäristöönsä ja sitä kautta katsojiinsa Jean-Pierre Jeunetin ohjaamassa sympaattisessa komediassa. Amelien jälkeen Tautou loisti myös toisessa Jeunetin ohjaamassa elokuvassa, ihanan hitaassa ja viehättävässä Pitkät kihlajaiset.

Tautou on jotenkin äärimmäisen nukkemainen suurine bambinsilmineen. Minun silmääni hän ei ole suoranaisesti kaunis, mutta hänessä on jännää herkkyyttä, joka huokuu hänen pienestä olemuksestaan ja jokaisesta roolisuorituksestaan. Tämä näkyy esimerkiksi Stephen Frearsin ohjaamassa laatudraamassa Dirty pretty things, missä Tautou näytteli viatonta, mutta tarpeen tullen voimakasta turkkilaista tyttöä. Muotilegenda Coco Chaneliksikin Tautou taipui erinomaisesti.

IMDb mainitsee Tautousta hauskan yksityiskohdan: hänen harrastuksenaan on ottaa valokuvia haastattelijoistaan ja laittaa ne leikekirjaan :)