tiistai 6. heinäkuuta 2010

Top 10 Badass Movie Babes, osa 2

Esittelin puolet Badass Babe Top 10 -listastani eilen, tässä tulee listan toinen puolisko :)

Prinsessa Mononoke
Prinsessa Mononoke (1997)

Minusta piti tulla isona susitutkija. Siksi Hayao Miyazakin jättimäisellä sudella ratsastava ärhäkkä San - muiden tuntema Prinsessa Mononoke - ratsasti tiensä minun sydämeeni kertakatsomisella. Mononoke ei kuvia eikä ihmisiä kumarra, vaan elää juuri sellaista oikeaksi katsomaansa elämää kuin haluaa. Hän on oikeamielinen jopa niin pitkälle, että se uhkaa ylittää maalaisjärjen, mutta kaiken temperamentin alla on kuitenkin hyvä sydän.

Minulle Mononoke on Nausicaän ohella yksi Miyazakin tärkeimpiä naishahmoja, vaikka kaikki Miyazakin tyttöhahmot ovatkin itsenäisiä ja ihania, ja sitä kautta erittäin rakastettavia.
Charly Baltimore
Long kiss goodnight (1996)

Muistinsa menettäneen naisen muisti alkaa palailla pätkittäin ja kiltistä kiharatukkaisesta brunetista kuoriutuu sähäkkä blondi, opettajattaresta ammattitappaja. Äidin roolista tämä nainen ei pääse, eikä lopulta haluakaan eroon. Minä rakastan tätä Renny Harlinin ohjaamaa toimintaelokuvaa ja varsinkin sen päähahmoa Charly Baltimorea (Geena Davis). Luistimilla jään yli kivääri selässä - legendaarista! - tällaisia pitäisi naistoimintahahmojen olla!

Mathilda
Léon (1994)

Natalie Portmanin uran ehkä hienoin rooli on hänen 12-vuotiaana esittämänsä pikkuisen Mathildan rooli elokuvassa Léon. Mathildan perhe surmataan ja tyttö pääsee turvaan naapurissa asuvan, sosiaalisesti hieman yksinkertaisen palkkatappajan Léonin (Jean Reno) luokse. Mies sitten opettaa pikkutytön käyttämään asetta ja sitä kautta suojelemaan itseään - ja lopulta myös saamaan kostonsa.

Tämä totinen pikkutyttö, joka yrittää selvitä raa'assa elämässä perheensä teurastuksen jälkeen saa tukea ja turvaa täysin tuntemattomalta mieheltä ja samalla hän opettaa miestä elämään - eikä vain olemaan - on mahdottoman hieno hahmo.

Thelma & Louise
Thelma & Louise (1991)

Ridley Scottin 1991 ohjaama toimintadraama kahdesta naisesta, jotka pakenevat yhdessä ikäviä elämiään on pakko olla yksi yhtään feministiksi itseään tuntevan naisen suosikkielokuvista. Nämä kaksi elämässään eri tavalla kaltoin kohdeltua naista, Thelma (Geena Davis) ja Louise (Susan Sarandon), ottavat elämänsä omiin käsiinsä, kävi miten kävi. He elävät kerrankin, edes hetken, täysillä.

Thelma ja Louise on tietyllä tavalla kasvutarina, mutta pääasiassa se on tarina ystävyydestä ja oikudenmukaisuudesta. Ja sen nimihahmot ovat lopulta Badasseja isolla B:llä.
Hit-Girl
Kick-Ass (2010)

Uusimpana badass babena on pakko mainita Kick-Ass -elokuvan pikkuinen Hit-Girl (Chloe Moretz). Jos Leonin Mathilda oli rankka mimmi, niin koko ikänsä taistelijaksi koulutettu Hit-Girl on täydellinen sotilas - 12-vuotiaana.

Suurin piirtein aseen kuin aseen hallitseva Hit-Girl lahtaa pahiksia minkä ehtii, ja siinä missä muut ikäisensä tytöt haaveilevat My Little Ponyistä synttärilahjaksi, Hit-Girl haluaa eksoottisemman ja tehokkaamman aseen.

Elokuvien Badass Babeja löytyi yllättävän paljon ja kaikki eivät tietenkään mahtuneet Top 10:een. Kympin kärkikin saattaisi olla erilainen, mikäli olisin ihan vasta nähnyt jonkin näistä Bubbling Under -listassa olevista elokuvista. Niissäkin jokaisessa on pääosassa toiminnan mimmi, josta olen pitänyt todella paljon, mutta joka tällä kertaa jäi vain maininnaksi. Jokaista näistä elokuvista kuitenkin voin suositella niille, jotka pitävät rankoista mimmeistä (toiminta)elokuvissa!

Bubbling under:
Lara Croft (Angelina Jolie) - Lara Croft: Tomb Raider (2001)
Trinity (Carrie-Anne Moss) - The Matrix (1999) [kammottavia jatko-osiaan ei lasketa]
Tank Girl (Lori Petty) - Tank Girl (1995)
Barb Wire (Pamela Anderson) - Barb Wire (1996)
Hermione Granger (Emma Watson) - Harry Potter -sarja (2001-2011)
Leeloo Dallas (Milla Jovovich) - Fifth Element (1997)
Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) - Inglourious Basterds (2009)
Red Sonja (Brigitte Nielsen) - Red Sonja (1985)
Fox (Angelina Jolie) - Wanted (2008)
Jane Smith (Angelina Jolie) - Mr. & Mrs. Smith (2005)