maanantai 26. heinäkuuta 2010

Heinäkuun tyttö: Sandra Bullock (synt. 26.7.1964)


Vuoden 2010 kalenterissa heinäkuun tytöksi valikoitui 26. heinäkuuta 1964 Virginian Arlingtonissa syntynyt Sandra Annette Bullock. Ensimmäisen kerran näin Sandran yhdessä minulle rakkaimmista toimintaelokuvista, Speedissä (1994), jossa hän näytteli Keanu Reevesin vastanäyttelijänä ja minusta hän oli ihastuttava nainen. Suosikikseni pamahti kertaheitolla.

Sandra on näyttelijänä siitä jännä tapaus, että hän ei ole tehnyt useita huikean hienoja elokuvia, mutta jokin hänen maanläheisessä karismassaan vetoaa. Hän on kaunis, mutta kaukana diivasta. Elokuvista, joissa hän on ollut pääosassa, oma guilty pleasure -suosikkini on Miss Congeniality - Miss Kovis (2000), jossa hän näyttelee kovanaamaista poliisia, joka joutuu menemään undercover missikisoihin, ja itse osallistumaan niihin.

Sandra oli viisi vuotta naimisissa Jesse Jamesin kanssa, kunnes juuri ennen kevään Oscareita sai tietää tällä olleen jo lähes vuoden ajan suhde toiseen naiseen. Tuollaista kohtaloa ei toivoisi kenellekään ja voin kuvitella tuon henkilökohtaisen tragedian ikävästi varjostaneen Sandran iloa Oscar-voitosta pääosastaan elokuvassa The Blind Side (jota en ole vielä nähnyt). Sandra ja Jesse olivat naimisissa ollessaan aloittaneet adoptioprosessin, mutta eron tultua voimaan Sandra adoptoi pienen Louis -pojan yksinhuoltajana huhtikuussa 2010.