tiistai 22. kesäkuuta 2010

Supernatural, Season 5, jaksot 6-10


Supernaturalin vitoskausi, jaksot 6-10 - jaksokohtaiset höpötykset SPOILERIVAROITUKSELLA
Episode 6: I Believe the Children Are Our Future
Sam ja Dean alkavat tutkia outoja murhia, jotka muistuttavat satuja sekä urbaaneja legendoja. Taustalta he löytävät 11-vuotiaan Jessen, jonka uskomukset jostain syystä käyvät toteen. Ja paljastuukin, että Jesse on ihmisen ja demonin lapsi, jota enkelit pitävät todellisena uhkana, oikeana antikristuksena, joka pitää saada pois päiviltä.

Veljeksillä on periaate olla tappamatta ketään ihmistä noin vain, ja niin myös tällä kertaa he uskovat siihen, että ihminen voi itse valita sen, miten käyttäytyy ja mitä elämällään tekee.

Tässä jaksossa minua vähän ihmetytti se, että Jesse oli oikeasti niin hurjan voimakas, jolle enkelikään ei voinut mitään. Ja sitten hahmo vain kadotettiin. Tästä jäi vähän hölmö fiilis ja jotta siinä olisi jotain järkeä, Jesse pitäisi tuoda takaisin jossain vaiheessa...

Episode 7: The Curious Case of Dean Winchester
Tässä jaksossa nähdään ihan liian vähän Jensen Acklesia! Pyörätuoliin joutunut Bobby on alkanut menettää toivoaan parantumisesta ja pelaa sitten ikävuosistaan pokeria keljun noidan kanssa. Ja häviää elämästään 25 vuotta. Sam ja Dean kiiruhtavat apuun ja koska veljekset ovat melkoisen hakoja pokerissa, Dean päättää voittaa Bobbyn vuodet takaisin. Ja häviää. Ja muuttuu tuollaiseksi Chad Everettin (kuvassa) näköiseksi keski-iän ylittäneeksi sedäksi, jolla on vaikeuksia jaksaa kiivetä portaita kakkoskerrosta korkeammalle...

Varsinainen kolmikko: ikäloppu Bobby pyörätuolissaan, Dean vanhan miehen fyysisine ongelmineen ja ainoastaan Sam voi heitä auttaa.

Episode 8: Changing Channels
Kuvioihin astuu taas vanha tuttumme Trickster, joka jo aikaisemmin on sekoittanut veljesten elämää oikein urakalla - laittanut mm. Deanin kuolemaan satoja kertoja ja Samin elämään kaikki nämä kuolemat. Tällä kertaa Trickster huiputtaa veljekset tv-sarjojen maailmaan, jossa voi selvitä ainoastaan pelaamalla sarjan säännöillä. Tästä onkin sitten väännetty monta vitsiä aina herpes-mainoksista lähtien ;-)

Kaikista paras kohtaus näistä on kuitenkin tv-sarjasta Ritari Ässä - Dean ajaa Impalaa, jonka keulalla välkkyy KITTin punainen valo ja KITTin äänenä on kukas muu kuin pikkuveli.

Jaksossa paljastuu Tricksteristä suuri salaisuus, sillä hänhän ei olekaan mikään Trickster vaan arkkienkeli Gabriel. Ilmankos hän ei olekaan kuollut, vaikka veljekset jo niin monta kertaa ovat hänet koittaneet pistää päiviltä.

Episode 9: The Real Ghostbusters
Supernaturalin ykkösfani Becky on järjestämässä ensimmäistä Supernatural -fanitapaamista, koska Supernatural -kirjasarjaa on päätetty alkaa julkaista uudelleen Skandinaavisen rahoituksen turvin. Tähän tapaamiseen Becky huijaa veljeksetkin tulemaan. Tapaaminen on täynnä "Sameja" ja "Deaneja" ja aidot sulautuvat hyvin joukkoon - niin pitkäksi aikaa kunnes tapaamisen pitoon varatussa hotellissa alkaa kummitella oikeasti. Jaksossa vihjataan taas kerran fanien harrastamaan Wincestiin, sillä eräät "Sam" ja "Dean" paljastuvat homopariksi.

CREEPY KIDS! Alan yhä enemmän kallistua sille kannalle, että lapset ovat kaikista pelottavimpia kummittelijoita.

Beckystä on kuitenkin hyötyä, sillä Chuckhan tietää joistakin asioista paljon enemmän kuin veljekset ja on kirjoittanut niistä myös kirjoihin, jotka Becky osaa kannesta kanteen. Ja hän ohjaa veljekset kadonneen Coltin jäljille...
 
Episode 10: Abandon All Hope
Heitetään sitten kaikki toivo, sillä tämä jakso on todella, todella surullinen. Siinä kun kuolee kaksi sarjan hyvää naishahmoa Ellen ja Jo.

Sam ja Dean saavat vihiä Luciferin olinpaikasta ja lähtevät demoni Crowleyltä (Mark Sheppard) saamansa kadotetun Coltin kanssa päästämään Saatanan päiviltä. (Crowley on muuten ihan mielenkiintoinen uusi tuttavuus). Lucifer on kuitenkin varautunut ja ottanut mukaansa mm. Helvetinkoiransa. Ja yksi tällainen koira käy sitten nuoren, Misfits-paitaisen Jo'n kohtaloksi. Koska äiti-Ellen ei halua jättää tytärtään, he jättäytyvät veljesten jälkeen itsemurhapommittajiksi tuhotakseen samalla muutaman Hellhoundin. Deanin hyvästely Jo'n kanssa oli äärimmäisen surullista katsottavaa, samoin kuin Ellenin suudelma kuolevan tyttärensä hiuksiin :(

Ihan kaikkeen se Colt ei pystykään, ja Lucifer päätyy nostattamaan toisen Ratsastajan maailmaan. Hallavalla hevosella ratsastavan Kuoleman.