maanantai 7. kesäkuuta 2010

Supernatural, season 4 - jaksot 6 - 10

Supernaturalin neloskauden jaksot 6-10 - jaksokohtaiset mietelmät SPOILERIVAROITUKSELLA

Episode 6: Yellow Fever
Pienessä Coloradolaisessa kaupungissa ihmisiä alkaa sairastua "kummitustautiin", joka aiheuttaa pelkotiloja, ultimaattisia pelkotiloja, vainoharhoja ja lopulta sydänkohtauksen. Sam ja Dean lähtevät tutkimaan asiaa ja ikävä kyllä Dean altistuu tälle "taudille". Bobby tulee Samin avuksi etsimään parannuskeinoa, ennen kuin Dean säikähtää sydämensä pysähdyksiin.

Mustan huumorin jakso, jossa Deanin peloille nauraa väkisinkin. Tässä jaksossa ensimmäistä kertaa aletaan antaa vinkkejä Deanin olosta helvetissä ja miten helvettiä se oikeasti olikaan. Jakson ideasta muuten, siis sen "kummitustaudin" aiheuttajasta tai siitä eroon pääsemisestä, en oikein pitänyt, sillä tuntui niin kuin käsikirjoittajilta olisi kunnon ideat loppuneet. Tosin oli aika hurjaa nähdä mukana vielä Padaleckiakin isompi äijä (David Mattey, 208 cm).

Jakson lopussa nähdään hauska pätkä Jensen Acklesista esittämässä Eye of the Tigeria. Tsekkaa vaikka täältä >> :)

Episode 7: It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
Halloween, ja Sam & Dean paikantavat noidan, joka uhraa ihmisiä herättääkseen henkiin ikivanhan Samhain -demonin. Samhainillahan on valta herättää kuolleita eli taistelua zombien kanssa on luvassa. Uriel -enkeliä nähdään nyt myös enemmän ja Samillekin enkeleiden fiilikset selkiintyvät.

Jostain syystä en muista enää kunnolla mitä fiiliksiä tämä jakso minussa herätti. Samhain oli mielenkiintoinen tapaus, koska sen demonin nimen olen minäkin kuullut, joskin sisarten välisen suhteen kuvaaminen sai vielä astetta ällömpiä piirteitä kuin Luken ja Leian pusu aikoinaan...

Episode 8: Wishful Thinking
Pienessä kaupungissa tapahtuu kummia, kun ihmisten toiveet toteutuvat. Toteutuneilla toiveilla kun on "oma tahtonsa" ja esimerkiksi pikkutytön eläväksi toivoma jättiläisteddykarhu ei osaakaan olla pelkkä teekutsujen vieras. Vaikka ajatus kaikkien toiveiden toteutumisesta kuulostaa teoriassa ihanalta, tuloksena olisi kuitenkin kaaos. Tässä tapauksessa syyksi paljastuu ikivanhaa taikuutta oleva kolikko, joka on heitetty paikalliseen wishing welliin.

Jakso on samalla hauska, surullinen ja kammottava. Jättimäinen itsemurhaa hautova nallekarhu nyt yksinkertaisesti on ihan päättömän hauska idea, mutta ressukkamiehen itselleen toivoma kaunotar vaimona, tai paremminkin seksiobjektina ilman omaa tahtoa, on todella kammottava.

Episode 9: I Know What You Did Last Summer
Ruby kertoo Samille mielisairaalassa olevasta naisesta nimeltä Anna (Julie McNiven), joka pystyy kuulemaan enkeleiden puhetta. Anna nimittäin on kuullut demonista nimeltä Alastair ja tulevasta maailmanlopusta, ja yrittää siksi varoittaa ihmisiä, mutta eihän kukaan mielisairaalan potilasta usko - muut kuin Sam ja Dean. Jaksossa tavataan nyt myös kunnolla karmivan natsimainen Alastair (Mark Rolston), jonka kynsiin ei todellakaan haluaisi joutua...

Jaksossa Sam vihdoin kertoo Deanille mitä tapahtui Deanin poissaoloaikana, kuinka Ruby auttoi häntä ja kuinka heillä oli kuuma suhde. Tämä ei tietenkään Deania kovin ilahduta. Ajatella nyt velipoika vehtaamassa demonin kanssa, mutta juku että Samillä on u-p-e-a-t hartiat, joita kannattaa näytellä... (ainoa syy, miksi en tuomitse Samin ja Rubyn sekstailua ;-)

Episode 10: Heaven and Hell
Anna onkin taivaasta karannut enkeli, jonka Castiel ja varsinkin hänen kumppaninsa Uriel haluavat vastuuseen tottelemattomuudestaan. Myös Alastair haluaisi Annan käsiinsä ja siinä häntä auttaa vangitsemansa Ruby, jota Alastair kiduttaa saadakseen Annan sijainnin selville.

Jaksot 9 ja 10 ovat sidoksissa toisiinsa - Ysissä kerrottiin, mitä Samille tapahtui sen neljän kuukauden aikana, tässä jaksossa Dean kertoo Samille helvetistä. Olin ihan järkyttynyt tuosta Deanin itkien tekemästä paljastuksesta, kuinka 4 kuukautta maan päällä on sama kuin 40 vuotta helvetissä, ja tuona aikana Dean 30 vuoden ajan oli Alastairin kidutettavana ja kieltäytyi tämän tarjouksesta astua itse kiduttajan paikalle. Mutta 30 vuoden jälkeen hän antoi periksi...

Sarjan alussa olisi voinut kuvitella mieluummin niin päin, että kiltti Sam hengailee enkeleiden ja paha poika Dean demoneiden kanssa. Päälaelleen tämä kuvitelma kääntyi, koska Sam päätyi sekstaamaan demonin kanssa, mutta ateistinen Dean puolestaan enkelin. Deanin ja Annan hetki Metallicarin takapenkillä on kuuma, mutta se Titanic-moment nyt oli vähän ylilyönti ;-)