tiistai 8. kesäkuuta 2010

Supernatural, season 4 - jaksot 11 - 16

Supernaturalin neloskauden jaksot 11-16 - jaksokohtaiset fiilikset SPOILERIVAROITUKSELLASeason 4, Episode 11: Family Remains
Tarina perheestä, joka pyrkii saamaan elämälleen uuden alun muuttamalla uuteen taloon keskelle ei mitään. Ja jippii, se siitä uudesta alusta kun kyseessä onkin kummitustalo! Tai ei oikeasti edes kummitus- vaan talon seinien sisällä asustaa oikea ihminen, insestin tuloksena syntynyt tyttö, joka on mieleltään vääntynyt korkkiruuviksi ja joka tykkää tappaa ja syödä ihmisiä.

Tämä jakso on perinteisempi kauhutarina ison kuvion selvittämisen joukossa. Ja jälleen kerran, oikeat ihmiset ovat paljon karmivimpia kuin yliluonnolliset hirviöt. Tällä viittaan niin seinien sisällä asuvaan tyttöön (sekä hänen samanlaiseen veljeensä) kuten myös heidän isäänsä/isoisäänsä, joka piilotti väkivaltansa tulokset muulta maailmalta.

Dean saa tietää, että hänen antautumisensa Alastairin pyyntöön oli ensimmäinen sinetti niistä 66:sta, joiden rikkominen tarvitaan Luciferin vapauttamiseksi ja maailman loppumiseksi.

Season 4, Episode 12: Criss Angel Is a Douche Bag
Ikääntyneet taikurit harmittelevat uusien tulokkaiden menestystä ja omaa kurjuuttaan. Sitten yhtäkkiä Incredible Jay (Barry Bostwick, kuvassa) alkaakin tehdä temppuja, joita hänen ikäisensä ei enää pitäisi pystyä tekemään - ja yllättäen nuoria ylimielisiä taikureita alkaa kuolla saman tapaisesti.

Kyseisessä jaksossa taikurit puhuvat "veljen surmaamisesta hyvän asian takia", mikä on suora metafora Samin ja Deanin alati vaikeutuvaan veljessuhteeseen. 34 sinettiä on murrettu ja Ruby houkuttelee, lähes pakottaa, Samia kanssaan tuhoamaan Lilithin ja lopulta tämä suostuu, vaikka kaikki muu osoittaakin, että kannattaisi tehdä jotain muuta. Miksi Sam luottaa tuohon demoniin, kun kaikki muut näkevät, ettei siihen kannattaisi luottaa...
Season 4, Episode 13: After School Special
Jaksossa matkataan veljesten vanhaan kouluun, jossa jokin henki on alkanut listiä porukkaa. Dean pestautuu liikunnanopettajan sijaiseksi (se punainen hikinauha! ne sortsit! eih....) ja Sam vahtimestariksi. Flashbackien kautta kerrotaan ajasta, jolloin Sam ja Dean nuorina poikina kävivät hetken aikaa samaa koulua. Tässä jaksossa selviää, että koulukiusaaminen on aina pahasta.

Jakso, kuten niin monet, joissa veljesten menneisyyttä valotetaan flashbackien kautta, on symppis, sillä aikaisemmin poikia on näytetty vain pikkupoikina. Nyt Dean on hyvinkin teini-iässä, Sam puolestaan vakavailmeinen esiteini, joka kaipaa elämäänsä vakautta ainaisen muuttamisen sijaan. Koulussaan Sam saa tukea ystävälliseltä opettajalta Mr. Wyattilta, jota hän käy jakson lopuksi kiittämässä ohjeista. Surullinen tapaus, koska Sam ei sittenkään saanut tehdä elämällään mitä halusi...

Season 4, Episode 14: Sex and Violence
Dean silmät hehkuen: "Strippers!" Kerrankin sellainen homma, joka saa ainakin tähän körilääseen vauhtia. Tosin se ihminen, joka Deanin mielenkiinnon lopulta saa, ei olekaan strippari, vaan mies, joka on täydellinen velikandidaatti. Sam kun ei viime aikoina sellainen ole oikein ollut salaisen demonisuhteensa takia. Veljekset päätyvät siis tutkimaan strippiluolassa toimivien seireenien aiheuttamia kuolemantapauksia ja meinaavat päätyä siinä samalla toisensa uhreiksi. Hauska anekdootti, että tappajaseireenit nimeävät itsensä Disneyn prinsessojen mukaan: Jasmine, Aurora, Ariel, Belle...

Sam salailee puheluistaan Rubyn kanssa, mutta Dean saa ne kuitenkin selville, mikä heikentää poikien luottamusta toisiinsa entisestään. Aina siihen pisteeseen asti, kun näemme aidon Obi-Wan - Anakin -kohtauksen, jossa Sam kunnon Darth Vader -tyyliin sanoo Deanin estelevän häntä, koska hän on oikeasti voimakkaampi kuin Dean ja että Dean pelkää. Onneksi Bobby ehtii väliin ennen kuin veljekset todella tappavat toisensa. Bobby on kyllä yksi sarjan parhaista hahmoista, mikäli en sitä ole vielä maininnut.

Season 4, Episode 15: Death Takes a Holiday
Viikatemies on lähtenyt lomalle ja ihmisiä ei kuolekaan eräässä pienessä kaupungissa. Paljastuu, että demonit ovat kaapanneet kylän viikatemiehen, koska sellaisen tappaminen rikkoisi taas yhden sinetin. Sam ja Dean saapuvat asiaa tutkimaan ja Dean tapaa vanhan tuttavansa Tessan - viikatenaisen, joka meinasi ottaa Deanin mukaansa silloin, kun John sitten myi sielunsa pelastaakseen poikansa.

Selvännäkijä-Pamelan avulla veljekset lähtevät tutkimaan kehostaan irrallisina kummituksina maailmaa. Pieni Cole (Alexander Gould) joka oli kylän viimeinen kuollut, mutta jonka henki jäi kotiin, avustaa heitä tottumisessa maailmaan ilman fyysistä olemusta. Lopulta he löytävät viikatemiehen sekä Tessan kaapanneen Alastairin, mutta jäävät itse kummituksina rauta-aidan taakse.

Tässä jaksossa muuten kummitustenkin hengitys höyryää ;-) Ja yksi suosikkihahmojani, Ramones-paitainen Pamela kuolee :(

Season 4, Episode 16: On the Head of a Pin
Edellisessä jaksossa Alastairin kiinni ottaneet enkelit Castiel ja Uriel pyytävät Deania avuksi saadakseen demonista kitkettyä tietoa. Dean kun on kyseisen kidutusmestarin täysiverinen oppilas ja tietää keinot, miten vanki saadaan puhumaan. Ja Deanhan kiduttaa.

Alastair kuitenkin pääsee vapaaksi varmana pidetystä demoniloukusta ja Castiel alkaa epäillä joukoissaan olevan petturin. Urielhan se petturi on, ja Anna ehtii viime tipassa pelastamaan Castielin Urielin kynsistä.

Dean saa tietää, että koska hän aloitti maailmanlopun rikkomalla ensimmäisen sinetin, hän on ainoa, joka sen voi lopettaa. Ja Dean-paralle tämä on hieman liian iso pala nieltäväksi.

Sam puolestaan nautiskelee demoniverta ja tappaapa sitten Alastairin suit sait vaan. Huhhuh...