sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Kotona katsottua: My Bloody Valentine (2009) (**)


Minä tuskin olisin tarttunut tähän elokuvaan muussa tapauksessa, mutta kun halusin nähdä Jensen Acklesin muussakin roolissa kuin Supernaturalin Dean Winchesterinä. Ja toisaalta halusin laittaa "karaistu kauhulle" -projektini testiin kokonaisen pitkän elokuvan kanssa. Dvd:ssäni oli sekä 3D- että normaali 2D-versio elokuvasta ja kolmiulotteiselle versiolle mukana pahvilasit. Minä en pidä kotioloissa kolmeulotteisten elokuvien katsomisesta, koska punaviherlasit vääristävät elokuvan värimaailman ja tekevät koko elokuvasta jotenkin suttuisen. Siispä katsoin 2D-version. Tämä oli sikäli huono vaihtoehto, että My Bloody Valentine on tehty melkoisesti 3D:n ehdoilla ja kun näitä kolmeulotteisia säikyttelyjä ei erottanut, tarinan muun kökköisyyden erotti sitten sitäkin selvemmin.

Vuoden 2009 My Bloody Valentinehan on uusintafilmatisointi vuoden 1981 elokuvasta. Sitä en tietenkään ole nähnyt (kuten rakas lukijani saatoit ehkä kauhukammostani päätellä ;-) joten vertailua alkuperäiseen en voi tehdä.

Elokuva kertoo pienestä kaivoskaupungista, jossa Ystävänpäivänä joukko nuoria kuolee erään Harry-nimisen kaivostyöläisen seottua ja alettua lahdata porukkaa terävällä hakullaan. Muutamat pääsevät häneltä kuitenkin pakoon, heidän joukossaan kaivoksen omistajan poika Tom (Ackles), hänen tyttöystävänsä Sarah (Jaime King), sekä heidän ystävänsä Axel (Kerr Smith) ja Irene (Betsy Rue). Tapauksen seurauksena Tom katoaa kaupungista.

10 vuotta myöhemmin Tom palaa kaupunkiin myymään isänsä kaivosta ja törmää entiseen heilaansa Sarahiin, joka nykyisin on naimisissa kaupungin nuoren sheriffin Axelin kanssa. Taas on Ystävänpäivä ja vanhat haamut heräävät henkiin kun Harryn näköinen naamioitu ihminen alkaa kylvää kauhua. Onko Harry siis sittenkään kuollut, kuten kaupungin entinen sheriffi väittää?

Mikä elokuvassa on todella hyvää, on se, että naamioidun murhaajan henkilöllisyys säilyi minulle loppuun saakka yllätyksenä. Se on aina positiivinen asia, sillä niin usein syyllinen selviää katsojalle liian helposti. Muuten, ilman 3D-efektejä elokuva on melkoisen lattea säikyttely, jossa pääasiassa mässäillään verellä ja suolenpätkillä sekä alastomuudella. Myönnän kyllä kääntäneeni katseeni yhdessä kohtauksessa pois... ;-)

Tuomio: ★★★★★

F A C T  F I L E:
Alkuperäinen nimi: My Bloody Valentine
Ohjaus: Patrick Lussier
Käsikirjoitus:  Todd Farmer, Zane Smith
Pääosissa: Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith, Betsy Rue
Valmistusmaa: USA 2009
Genre: kauhu
IMDb
Traileri >>