perjantai 25. kesäkuuta 2010

Kotona katseltua: Bandslam (2009) (***)

[Arvio on julkaistu alun perin Episodissa #6/2010 ja siitä pidennetty blogia varten] 

Will (Gaelan Connell) on koulussaan kiusattu luuseri, joka asuu kahdestaan äitinsä (Lisa Kudrow) kanssa.  Musiikista elämänintonsa ammentava Will kirjoittaa lähes päivittäin suurimmalle idolilleen David Bowielle, kertoen hänelle päiväkirjamaisesti elämästään edes odottamatta vastausta.

Willille avautuu mahdollisuus muuttaa elämänsä suunta, kun hänen äitinsä saa uuden työpaikan New Jerseystä. Uudessa koulussa hän tutustuu omalaatuiseen Sa5miin (Vanessa Hudgens) sekä kauniiseen Charlotteen (Alyson Michalka) ja oppii, että kaupungissa kaikki pyörii bändikilpailu Bandslamin ympärillä. Kun Charlotte saa tietää Willin olevan lähes nero musiikin suhteen, hänestä tehdään bändin manageri. Elämä muuttuu, mutta voiko kaikkia entisen elämän haamuja paeta?

Rokkielokuvilla on tapana osua ja upota meikäläiseen, vanhaan rokkariin. Siksipä vaikka samantyyppisiä bänditarinoita (mm. School of Rock ja The Rocker) on nähty viime vuosina useita, onnistuu Bandslam tekemään komediastaan omanlaisensa ja tuomaan tyylilajiin jotain uutta. Se on sydämellinen elokuva, jonka suonissa sykkii vahvana musiikki. Itse David Bowie tekee elokuvassa pienen cameon.

Tuomio: ★★★★★

F A C T  F I L E:
Alkuperäinen nimi: Bandslam
Ohjaus: Todd Graff
Käsikirjoitus:  Josh A. Cagan, Todd Graff
Pääosissa: Gaelan Connell, Alyson Michalka, Vanessa Hudgens, Lisa Kudrow
Valmistusmaa: USA 2009
Genre: komedia / draama
IMDb
Traileri >>

Kuvat Googletettu