keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kotona katseltua: Adventureland (2009) (****)

Pari kuukautta sitten Mikaela kirjoitteli mukavasta pikkuelokuvasta nimeltä Adventureland ja sai minutkin kiinnostumaan siitä kovasti. Nyt sain vihdoinkin kyseisen elokuvan käsiini ja katsottua, ja toden totta, Adventureland oli oikein mukava, sympaattinen ja 80-lukulainen :)

Adventureland kertoo journalistiikkaa opiskelevasta Jamesista (Jesse Eisenberg), jonka reissu Eurooppaan kavereiden kanssa tyssää vanhempien rahahuoliin ja vanhalla mantereella hulinoinnin sijasta poju joutuu töihin huvipuistoon. Adventurelandissa hän tapaa kauniin ja persoonallisen tytön, Emilyn (Kristen Stewart) sekä ystävystyy huvipuiston remonttireiskana toimivan Connellin (Ryan Reynolds) kanssa.

Jamesin maanläheinen sosiaalisuus sekä läjä marihuanaa tekee hänestä suositun uusien kavereiden keskuudessa, jopa niin, että kesätyöntekijöistä suosituin tyttö Lisa P. (Margarita Levieva) pyytää Jamesin treffeille.

Nuoruuden naiviudella kuvatut ihmissuhdesotkut, teini-iän itsetunto-ongelmat, taloudellinen itsenäisyys ja nouseva seksuaalisuus ovat Adventurelandin kantavat teemat. Se kuitenkin välttää perinteisesti tämän tyylisten elokuvien karikot ajautumatta älyttömään vitsailuun ja liialliseen pieru/alapäähuumoriin. Sen näyttelijäsuoritukset ovat aidon oloisia ja hahmoilla jokaisella oma persoonansa. 80-luvun loppu huokuu elokuvan värimaailmassa ja ilmapiirissä käsinkosketeltavana.

Pieni ja sympaattinen ihmissuhdekomedia, jossa on syvemmin hahmojensa kasvua ja itsetuntoa luotaava teema taustalla.

 Tuomio: *****

F A C T  F I L E:
Alkuperäinen nimi: Adventureland
Ohjaus ja käsikirjoitus: Greg Mottola
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr, Kristen Wiig, Bill Hader, Margarita Levieva
Valmistusmaa: USA 2009
Genre: draama, komedia, romantiikka
IMDb
Traileri >>