perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kevyttä kesäkomediaa - Aivan liian hotti (2010) (***)


[Arvio on julkaistu alunperin Episodissa #6/2010 ja siitä päivitetty 18.6.2010]

Kesä on perinteisesti komedioiden aikaa. Tämän kesän ensimmäisten joukossa teattereihin saapui Aivan liian hotti - tarina nuoren miehen ja nuoren naisen ihastumisesta toisiinsa. Ja kaikesta siitä, mikä pyrkii heittelemään kapuloita heidän suhteensa rattaisiin. Koukkuna tässä on se, että tyttö on kaunis ja menestynyt, poika taas tavallinen mattimeikäläinen.

Kirk (Jay Baruchel) on lentokentän turvamiehenä työskentelevä elämäänsä kyllästynyt nörtti, joka haaveilee lentäjän urasta, mutta ei saa tehtyä asialle mitään. Hän suunnittelee paluuta yhteen entisen tyttöystävänsä Marnien (Lindsay Sloane) kanssa, mutta tämä onkin jo ehtinyt etsiä muuta seuraa. Lisäksi Kirkin vanhempien kanssa ystävystynyt Marnie alkaa kortteerata uuden poikaystävänsä kanssa Kirkin kotona.

Kirkiä masentaa, eivätkä hänen kaverinsa Stainer (T.J. Miller), Jack (Mike Vogel) ja Devon (Nate Torrence) asiaa helpota, sillä he ovat suurin piirtein yhtä masentavassa tilanteessa. Hauskuutta elämään nuorukaiset repivät ahdistelemalla lentokentän turvatarkastukseen saapuvia kauniita naisia.

Kun upea Molly (Alice Eve) unohtaa puhelimensa turvatarkastukseen, alkaa tapahtumasarja, joka johtaa hänen ja Kirkin yhteiseen illanviettoon. Miehen mahdollisuuksiin kaunottaren suhteen eivät kuitenkaan voi uskoa Kirkin kaverit, perhe eikä entinen tyttöystäväkään – heidän mielestään täyden kympin Molly nyt yksinkertaisesti painii täysin eri sarjassa.

Joskus maailmassa kuitenkin tapahtuu ihmeitä ja kaunotar voi rakastua hirviöön. Se kuitenkin vaatii hirviöltä kovaa itsetunnon ja -luottamuksen kasvua, jotta voi uskoa olevansa kaiken tämän onnen ”arvoinen”.

Aivan liian hotti on nuoren miehen perinteinen kasvutarina höystettynä hyppysellä romantiikalla ja alapäähuumoria. Trailerin perusteella luvassa ei ole kovinkaan älykäs elokuva, mutta lopputulos yllättää positiivisesti. Elokuva tarkastelee humoristisesti ihmissuhteiden erilaisuutta ja sitä, mitä me itse ajattelemme itsestämme ja toisaalta mitä kuvittelemme muiden ajattelevan meistä. Se muistuttaa sisäisestä kauneudesta ja kyseenalaistaa ulkoisen kauheuden, sillä ulkoisesti 5 voi olla sisäisesti 10.


Hintelä Baruchel (Tropic Thunder, Fanboys) sopii rooliinsa itsestään epävarmana Kirkinä, sillä samalla kun hän kiemurtelee häpeästä lähes jokaisena hetkenä, hänestä huokuu sisäistä karismaa. Eve Mollynä puolestaan on niin sisältä kuin ulkoakin suloinen, fiksu ja sympaattinen nuori nainen, jonka voi ymmärtää ihastuvan perinteisestä mallista poikkeavaan poikaan. Brittiläinen Eve nähdään tänä kesänä myös toisessa elokuvassa, sillä hänellä on rooli Sex and the City 2:ssa.

Aivan liian hotti ei ota itseään liian vakavasti. Siinä on elementtejä, joiden pohjalta olisi voinut saada aikaan loistavan kesäkomedian, mutta mukaan on sisällytetty hieman liikaa stereotyyppistä jenkkikomediaa ja perinteisiin sekoilukomedioihin kuuluvaa härdelöintiä sekä sukuelinten ihmettelyä. Hyvän mielen siitä kuitenkin saa.

Tuomio: ★★★★★

F A C T  F I L E:
Alkuperäinen nimi: She's out of my league
Ohjaus: Jim Field Smith 
Käsikirjoitus:  Sean Anders, John Morris
Pääosissa: Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Lindsay Sloane
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: komedia
Ensi-ilta: 11. heinäkuuta 2010
IMDb
Traileri >>

Kuvat Googletettu