tiistai 1. kesäkuuta 2010

Jos ei muuta niin edes silmänruokaa - Prince of Persia: The Sands of time (2010) (**)


Kauniiden miesten, silmänruoan ja seikkailun ystävänä minunkin piti lähteä leffateatteriin kuluttamaan kaksi tuntia elämästäni Persian Prinssin seurassa :) Suosittuun peliin pohjautuva Prince of Persia: The sands of time kertoo Dastanista (Jake Gyllenhaal), joka orpona pikkupoikana pääsee oikeamielisen kuninkaan (Ronald Pickup) ottopojaksi tämän biologisten poikien vertaiseksi.

Aikuisenakin veljekset pitävät yhtä, vaikka pieniä jännitteitä ilmassa onkin. Vanhin veli Tus (Richard Coyle, joka oli suuri suosikkini brittiläisessä Coupling -tv-sarjassa), keskimmäinen Garsiv (Toby Kebbell) ja nuorimmainen Dastan (Gyllenhaal) suuntaavat setänsä Nizamin (Ben Kingsley) tiedustelujen takia sotaretkelle Alamutin pyhänä pidettyyn kaupunkiin. Kaupungin valtaus onnistuu Dastanin neuvokkuuden ansiosta, mutta kun kuningas valtausjuhlallisuuksissa salamurhataan, epäilykset osoittavat ottopoikaan.

Dastan pakenee Alamutin prinsessan Taminan (Gemma Arterton) kanssa mukanaan salaperäinen tikari, jonka avulla voi muuttaa aikaa. Alkaa huima seikkailu oikean murhaajan selvittämiseksi ja lopulta seikkailu kasvaa niin suureksi, että vaakalaudalla on koko maailma.

Pohjautuminen tasohyppelypeliin näkyy selvästi elokuvan juonessa, sillä se sisältää todella paljon hyppimistä talojen katoilta toiselle sekä takaa-ajoja. Jopa niin paljon, että minua alkoi haukottaa jossakin vaiheessa. Yleensä pidän toimintaseikkailuista, mutta Persian Prinssin tapauksessa minulla oli koko ajan sellainen olo, että tämä on nähty jo monta kertaa. Kaipaan aina jotain uutta! Tai ainakin uudenlaisella tavalla toteutettuna.

Jos Persian Prinssi ei tarinaltaan ihmeemmin muuta tarjonnut, niin tarjosi se sentään silmänruokaa. Gyllenhaal näyttää yksinkertaisesti upealta treenattuine lihaksineen ja koiranpennunsilmineen, tumma tukka liehuen. Sellaista katsoo mielellään, vaikka elokuva muuten keskinkertaista tylsemmäksi jäikin.


Tuomio: *****

F A C T  F I L E:
Alkuperäinen nimi: Prince of Persia: The sands of time
Ohjaus: Mike Newell 
Käsikirjoitus: Boaz Yakin, Doug Miro
Pääosissa: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Richard Coyle, Toby Kebbell, Alfred Molina, Ronald Pickup
Valmistusmaa: USA 2010
Genre: toiminta, seikkailu, romantiikka
IMDb
Traileri >>

Kuvat: SMPSP © Disney Enterprises, Inc. and Jerry Bruckheimer, Inc. All rights reserved.