lauantai 5. kesäkuuta 2010

I ♥ Jersey

Olen kasvanut lähes riippuvaiseksi nettishoppailusta. Aloitin sen turvallisesti Amazonilla (jenkkilän com ja Brittien co.uk) vuosia sitten ja ihmettelin jo silloin, miten jonkin kirjan tilaaminen saattoikin maksaa niin paljon vähemmän kuin jos olisin käynyt sen saman kirjan ostamassa vaikkapa Akateemisesta kirjakaupasta.

Tilaan ostokseni kuitenkin mieluummin Euroopasta (paitsi kirjat, sillä niillä tulliraja ja vero ovat paljon alhaisemmat kuin muilla tuotteilla), koska inhoan jenkkilän tullien kanssa säätämistä. Harmittelinkin sitä, että Euroopan puolella tuntui olevan niin paljon vähemmän nettikauppoja, tai ainakaan edullisia sellaisia. Sitten tuli Jersey, ihana Jersey, josta tilattavissa tuotteissa on postimaksukin mukana! Ei enää miettimistä, miten paljon postikuluja mukaan tulekaan Suomeen tilatessa - jos dvd maksoi 4 euroa, se oli kokonaisuudessaan 4 euroa.

Suosikkini on pitkään ollut Play.com, josta tilaan lähes kaikki elokuvani ja tv-sarjani, ison osan kirjoista ja jopa joitain vaatteitakin. Leluja ja gadgettejä eivät ikävä kyllä myy Britannian ulkopuolelle. Playllä on vähän väliä mahtavia tarjouksia, joista löytää kivoja yllätyksiä edulliseen hintaan. Ja jos elokuva kotiin kannettuna maksaa sen neljä tai viisi euroa, jaksanko lähteä vuokraamaan sitä? En jaksa, vaan tilaan itselleni.

Play on siinä mielessä loistava paikka, että sieltä löytyy paljon sellaisiakin elokuvia, joissa on suomenkieliset (tai ainakin englanninkieliset) tekstitykset. Kannattaa silmäillä leffojen tekniset tiedot!

Toinen myöskin Jerseyssä sijaiseva, suosikikseni noussut nettikauppa on Feel Unique. Se on kosmetiikkaan ja hiustuotteisiin erikoistunut kauppa, joka myy huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla esimerkiksi suosikkimerkkiäni TIGIä, ja kuten Playllä, postikulut kuuluvat hintaan. Toimitus ei ole yhtä jouhevaa kuin Playllä, mutta hieman kärsivällisyyttä peliin ja aina ne paketit ovat perille tulleet.

Uusin tuttavuuteni on Book Depository, niin ikään Jerseyssä sijaitseva nettikirjakauppa, joka toimii samalla periaatteella kuin edellä mainitut nettikaupat. Ystäväni sitä viime viikonloppuna suositteli, sanoi, että kirjat siellä ovat huomattavasti Amazonia edullisemmat. Pistin juuri kaupan testaukseen ja tilasin sieltä ensimmäisen kirjani (joka tosin ei ollut kuin 20 senttiä Playtä halvempi, mutta halusin testata tämän kuitenkin, jatkoa ajatellen).

Onko sinulla suosikkinettikauppoja, joita ilman et tunnu voivan enää elää?