perjantai 21. toukokuuta 2010

Supernatural, season 3 - jaksot 6 - 10


Toinen satsi Supernaturalin kolmoskautta on nyt katsottu ja enää kuusi jaksoa on jäljellä ennen siirtymistä neloskauteen (joka sekin jo onneksi odottaa hyllyssä). Kolmoskausihan on lyhyempi kuin muut ja siinä on vain 16 jaksoa.

Katkon jälkeen jaksokohtaiset ajatukset jälleen SPOILERIVAROITUKSELLA.


Episode 6: Red Sky at Morning
Kummituslaivan nähneet alkavat mystisesti kuolla ja kaupunkiin asiaa tutkiskelemaan saapuvat niin Sam ja Dean kuin Belakin. Vanha Gertrude-neiti (Ellen Geer) on ensimmäisenä kuulustelulistalla, sillä hän on yhden uhrin täti. Harmaatukkainen neiti-ihminen ihastuu söpöiseen Samiin (no hei, kukapa täysjärkinen heteronainen ei?).

Tutkimuksiin kuuluu merenkulkumuseon juhlat, joihin pojat pukeutuvat komeasti smokkeihin, Samilla daaminaan Gertrude, Deanilla Bela. Sanoisinko, että jakson paras kohtaus on se, kun Dean tulee smokki päällä Belan luo, Bela riisuu tämän katseellaan ja Dean hieman hämillään sanoo "Don't objectify me" :) Eihän meistä kukaan, missään nimessä.

Jakso on muuten aikamoista huttua. Varsinainen kummituslaivan mysteeri jää ihan taka-alalle ja sen loppuratkaisukin hoidetaan parin sekunnin kohtauksella. Suurin osa ajasta tuhlataan muka-hauskaan Gertruden Sam-ihastukseen, mistä tulee vaan paha mieli. Siitä tulee fiilis, että vanhemman naisen ihastuminen nuoreen mieheen on jotenkin naurun asia. Lisäksi alan hyvin ymmärtää mm. Anzin inhon Belaa kohtaan. Se mikä voisi olla mielenkiintoinen ja moniulotteinen narttu, on vain itsekeskeinen ja ennalta-arvattava narttu.

Episode 7: Fresh Blood
Vampyyrejä. Gordon on jälleen Samin jäljillä, mutta törmääkin samalla vampyyriin nimeltä Dixon (Matthew Humphreys), joka on tekemässä itselleen omaa vampyyriperhettä söpöistä blondeista, ja jota myös Winchesterit ovat jäljittämässä. Dixon nappaa Gordonin ja tekee tälle pahimman mahdollisen karhunpalveluksen - kääntää vampyyrinmetsästäjän vampyyriksi.

Gordon pyrkii kääntämään epäonnen onneksi ja käyttää uusia voimiaan Samin tuhoamiseksi. Tämä tarkoittaa myös metsästäjäystävän Kubrickin raivaamista pois tieltä. Häijy temppu.

Mutta mutta, Samillakin on voimia... ja se on sitten Gordonille bye bye.
Episode 8: A Very Supernatural Christmas
Tämä joulujakso on samalla hauska että koskettava - hauskan siitä tekee pakanajumalapariskuntaa esittävät Merrilyn Gann ja Spencer Garrett, koskettavan puolestaan flashbackeina näytettävä Samin ja Deanin joulunvietto pikkupoikina, aikana, jolloin isukki oli metsällä ja isoveli piti pienemmästään huolen. Tippa meinasi tulla linssiin kun näitä katseli, niin niissä näkyi se, miksi veljeksistä tuli isona sellaisia kuin ovat.

Jakso siis kertoo kummallisesti joulun alla savupiippuun katoavista ihmisistä. Veljekset arvelevat, että syynä saattaisi olla Anti-Claus, anti-joulupukki, mutta taustalta paljastuukin ihmisiä uhreikseen popsiva jumalpariskunta.

Yksi koskettavimpia näkemiäni jaksoja noiden flashbackien johdosta...

Episode 9: Malleus Maleficarum
Naapuruston rouvien sinänsä harmiton noitapiiri alkaa tuottaa raatoja ja paljastuu, että taustalla hääriikin isommat, demoniset voimat. Ruby saapuu veljesten avuksi, ensin varoittamaan ja kun varoitus ei tepsi, auttamaan näitä pulasta. Samalla selviää Rubystäkin yhtä jos toista - hänhän on siis ollut joskus ihminen.

Minusta Ruby on ainakin toistaiseksi ihan mielenkiintoinen naishahmo, joskin epäilen, että kannattaakohan häneen oikeasti luottaa? Yleensäkin tässä sarjassa harvaan hahmoon voi luottaa, koska kaikilla tuntuu olevan omat salaisuutensa ja sitä kautta monissa kohdissa oma lehmä ojassa, eivätkä siis ole täysin vilpittömiä.

Ällöttävä jakso siinä mielessä, että melkein oksetti ne kaikki irtoavat hampaat ja matoiset sapuskat...

Episode 10: Dream a Little Dream of Me
Häijy kuva, vai mitä? Minulla on ollut pitkään kammo mustasilmäisiä ihmisiä (tai siis demoneita) kohtaan, mutta olen pikkuhiljaa alkanut karaistua sille. Ihme olisikin, jos en olisi, sillä niin paljon niitä on Supernaturalissa nähty.

Tässä jaksossa veljekset löytävät Bobby makaamasta sairaalasta koomassa. Kukaan ei tiedä, miksi hän koomaan joutui. Pojat seuraavat johtolankoja yliopiston unitutkimusyksikköön, minkä kautta pikkuhiljaa selviää, että ihmisten uniin voi päästä vaikuttamaan jopa niin, että heidät voi siellä tappaa.

Bobbyn historiasta on hauska saada lisätietoa hänen unensa avulla. Jännä nähdä, miksi Bobbysta tuli Bobby. Sääliksi käy häntäkin. Ihana hahmo, Deanin isähahmo, kuten Dean itsekin mainitsee.

Jaksossa nähdään myös Samin ja Deanin unia. Samin unesta olin melkoisen kauhuissani - miksi, miksi ihmeessä hän voi nähdä sellaista unta??? Deanin uni oli hyvin ymmärrettävä. Ressukka kaipaa normaalia elämää, rakkautta, vakautta - ja pelkää joutumistaan helvettiin. Voi Dean, sääliksi kävi taas kerran.