tiistai 18. toukokuuta 2010

Supernatural, season 3 - jaksot 1 - 5


Supernaturalin kolmoskausi on nyt lähtenyt pleikkarissani pyörimään ja ensimmäiset viisi jaksoa on katsastettu. Hieman verkkaisempaa vauhtia olen edennyt tällä kertaa verrattuna ykkös- ja kakkoskausien kahlaukseen, sillä aikaa ei yksinkertaisesti ole ollut tarpeeksi. Kaksi edellistä kautta katsoin dvd:ltä, tästä kolmosesta lähtien teräväpiirtona ja sen verran voin kyllä jo mainita, että onpas kuvanlaadussa huima ero!

Kolmoskaudella on jaksoja vähemmän kuin muilla kausilla, vain 16.

Jaksokohtaiset höpinät katkon jälkeen SPOILERIVAROITUKSELLA!Episode 1: The Magnificent Seven
Kolmoskauden avausjaksossa Sam, Dean ja Bobby alkavat suunnitella, miten pärjätä Helvetin porttien avauduttua kaikkien sieltä vapaaksi päässeiden demonien kanssa. Ja törmäävät sitten seitsemän kuolemansynnin inkarnaatioihin. Kun Sam uhkaa joutua demoneiden kynsiin, hänet pelastaa mystinen vaalea nainen, jonka puukko tappaa demoneitakin.

Kauden avausjaksoksi tämä ei nyt tarinallisesti niin kovasti vakuuttanut, mutta teräväpiirtona dvd:n jälkeen katsottuna sai ihastelemaan kovasti. Deanin "elämällä mässäily" saa jopa koomisia piirteitä, samoin kuin Samin silmien pyörittely veljensä touhuille. Mutta toisaalta, mies tietää, että elämää on tähteenä rajallinen määrä ja siitä pitää ottaa kaikki irti.

Episode 2: The Kids Are Alright
Dean ja Sam lähtevät selvittämään outoa kuolemaa kaupunkiin, jossa asuu nainen nimeltä Lisa (Cindy Sampson), jonka kanssa Deanilla oli pieni suhde reilu 8 vuotta aikaisemmin. Lisalla on 8-vuotias poika, joka käyttäytyy aivan kuin Dean ja mies sitten laskeskelee 1+1 ja alkaa epäillä olevansa poitsun isukki. Samalla kaupungin lapset alkavat käyttäytyä oudosti ja paljastuu, etteivät he oikeita lapsia olekaan vaan vaihdokkaita.

Kyllä lapset osaavat olla creepyjä! Hui olkoon, että nämäkin äideillään ruokailevat vaihdokkaat osasivat olla kammottavia. Deanin ja pienen Benin ystävyys oli hauskaa seurattavaa ja melkein sitä jo toivoi, että Dean olisi ollut Benin isä. Varsinkin kun taas nähtiin Deanin toinen puoli, se tavallista elämää halajava, sympaattinen kundi.

Episode 3: Bad Day at Black Rock 
Veljekset kuulevat isänsä varastolle tehdystä murrosta (vaikka eivät sitä ennen tienneet koko varastosta, mitäpä tuota isukki turhaan kertomaan varastoimistaan yliluonnollisista voimista) ja huomaavat siellä yhden isän sinetöimistä arkuista kadonneen. Arkussa on sisällä jäniksenkäpälä, joka tuo kantajalleen uskomattoman onnen - mutta menetettynä puolestaan uskomattoman epäonnen. Sitten veljekset tapaavat Bela Talbotin (Lauren Cohan), naisen, joka työkseen etsii yliluonnollisia asioita ja välittää niitä paljon maksaville asiakkailleen. Tätä naista nähdään myöhemminkin. Jaksossa tavataan uudelleen myös Gordon, joka vankilasta käsin alkaa juonia Samin pään menoksi.

Jaksossa on muutamia todella hauskoja kohtauksia, varsinkin kun Sam on menettänyt jäniksenkäpälän ja kaikki menee pieleen. Reppana. Mutta nauroin monta kertaa ääneen :) "I lost my shoe" + reppanat puppy eyes oli ihan ykkönen.

Episode 4: Sin City
Veljekset matkaavat Ohioon, missä pienessä kaupungissa kukkii prostituutio, viinan kanssa läträäminen ja murhat. Paljastuu, että kaupungissa hengailee demoneita, jotka pistävät ihmisten päät pyörälle. Dean saa heistä yhden satimeen ja käy hänen kanssaan mielenkiintoisen keskustelun. Samalla aikaa Ruby (Katie Cassidy), ykkösjaksossa tavattu blondi demoni, auttaa Bobbya korjaamaan Coltin demonintappokuntoon.

Deanin ja Casey-demonin keskustelu on varsinaista silmäniloa, molemmat kun ovat niin seksikkäitä. Muuten tämä jakso oli sellainen täytejakso, joka tuntui unohtuvan heti katsomisen jälkeen.
Episode 5: Bedtime Stories
Grimmin veljesten alkuperäiset sadut alkavat tapahtua oikeasti ja ihmisiä alkaa kuolla urakalla. Sam ja Dean löytävät aikuiseksi kasvaneen, koomassa makaavan "Lumikin", joka isänsä satuja kuunnellen pyrkii saamaan yhteyden ulkomaailmaan ja oikeuden tapahtuvaksi, ja siinä samalla nyt kuolee muutamia ihmisiä.

Veljensä kohtalosta huolissaan oleva Sam karkaa yöllä tapaamaan tienristeysdemonia, jotta saisi veljensä tekemän sopimuksen raukeamaan. Mutta sepä ei olekaan niin helppoa. Tienristeysdemoni tosin saa siirtyä taika-Coltin avulla takaisin Helvettiin.

Pimeä puoli alkaa hitaasti mutta varmasti hivuttautua Samiin. Vielä vähän aikaa sitten Sam ei olisi kylmän viileästi ampunut demonia - koska sen fyysisenä olomuotona pitämä ihminen kuolee siinä samalla. Entinen Sam olisi koittanut manata demonia pois ja pelastaa ihmisen hengen, mutta nyt hän vaan posauttaa pyssyllä ilmat pois.

***

Monet ovat kritisoineet kolmoskautta laadultaan heikommaksi sen aikana sattuneen käsikirjoittajien lakon takia. Vielä en ole suuremmin notkahdusta huomannut, mutta pientä innon laantumista on ollut havaittavissa (siis tekijöiden suunnalta, ei minun). Olen kyllä iloinen voidessani katsoa näinkin putkeen nämä kaikki kaudet, sillä tällä tavalla mielenkiinto säilyy helpommin myös suvantovaiheiden yli.

Supernaturalin ystävä - tsekkaa myös Anzin blogi Saving people, hunting things!